Maak een onvergetelijke reis naar de Canarische Eilanden

Jaarlijks gaan we allemaal massaal op vakantie. Het zorgt er namelijk voor dat we weer even kunnen opladen en fris aan het werk kunnen. Kun jij een aanrader voor jouw volgende bestemming gebruiken? En wil jij weten wat de beste vakantiebestemming voor de zomer en winter is? Dan raden wij aan om een bezoek te brengen aan de Canarische Eilanden. Wanneer je naar deze eilanden gaat, kun je genieten van een ruim aanbod aan adembenemende stranden, strandtenten en watersporten. Houd jij van duiken? Dan is dit ook de ideale bestemming om naartoe te gaan, omdat er veel vissoorten en koraalriffen zijn. Deze eilanden staan bekend om hun vulkanische oorsprong en toch heeft elk eiland zijn eigen unieke charme. Wil jij meer weten over deze prachtige bestemming? Lees dan snel verder!

Ervaar de cultuur van de Canarische Eilanden

Door  met FTI reizen naar de Canarische Eilanden  kun je ervoor zorgen dat je van de beste aanbiedingen profiteert. Wanneer je naar de Canarische Eilanden reist, kun je de diepgewortelde tradities en kunstnijverheid van de bevolking ervaren. Je zult de meest waanzinnige borduurwerken, keramieken, kantklossen en houtsnijwerk tegenkomen. Uiteraard is geen eiland hetzelfde en hebben ze allemaal hun eigen specialiteit. Zo kun je naar La Gomera voor gevlochten manden en naar Tenerife voor traditionele potten. Houd je van geweven accessoires en decoraties? Dan kun je Op El Hierro geweven tapijten, tassen en andere items kopen. Er is voor een ieder wat wils! Een evenement dat je niet kunt missen, is het carnavalsfeest. Het speelt namelijk een grote rol op deze eilanden. Tijdens het spectaculaire carnaval van Santa Cruz dansen ‘performers’ in verschillende kleurrijke outfits op Latijns-Amerikaanse muziek. Dit maakt dat dit feest wordt vergeleken met het carnaval van Rio de Janeiro en New Orleans. Zoals eerder is aangegeven, staan de Canarische Eilanden bekend om hun vulkanen. Dit heeft ervoor gezorgd dat je de meest bizarre lava landschappen kunt bezichtigen. Ga langs de veranderende duinen van Maspalomas of relax aan één van de lange zandstranden. Het kan allemaal! Welke activiteit je ook onderneemt, je kunt zeker van een veelzijdige zonvakantie genieten op deze prachtige eilanden.

Highlights van de Canarische Eilanden

Wanneer je naar de canarische eilanden gaat, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van plekken die je zeker niet wilt missen. Deze plekken worden ook wel de highlights van de Canarische Eilanden genoemd. De eerste Highlight is Pico del Teide. Op 3.718 meter is dit de hoogste berg van Spanje. Het is ligt in het nationale park El Teide dat in Tenerife is gevestigd. Wanneer je naar de top klimt, kun je een adembenemend uitzicht ervaren. Een vakantie naar de Canarische Eilanden is geen vakantie, zonder de typische gerechten te proeven. Houdt je van een lekker drankje? Dan kun je de nationale honingrum, genaamd Ron Miel proberen. Daarnaast is het proberen van de geitenkaas van Fuerteventura een absolute must en ook de Canarische aardappelen met mojo kun je niet vergeten. Houdt jij van prachtige lichtjes? Dan kun je van een wondermooie sterrenhemel genieten in La Palma. Ga naar het uitkijkpunt 'Mirador del Roque de los Muchachos', omdat dit bevindt één van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken!

Kortom, je kunt een onvergetelijke vakantie ervaren, als je naar de Canarische Eilanden reist. Op verschillende eilanden kun je diepgewortelde tradities en kunstnijverheid van de bevolking ervaren. Je kunt er terecht voor geweven tassen en tapijten, maar ook voor traditionele potten en veel meer. Daarnaast kun je genieten van adembenemende uitzichten, stranden, watersport en heerlijke gerechten. Het maakt niet of het winter of zomer is. Je kunt er te allen tijde naartoe!

Dit artikel is een samenwerking

Photo by Maria Bobrova on Unsplash