Luister: dit is het lied waarmee Nederland naar het Songfestival gaat

"We twijfelen er niet aan dat dit nummer op een positieve manier zal opvallen tussen de Eurovisie-deelnemers"

In mei is het zover: het Eurovisie Songfestival 2023. Artiesten Dion Cooper en Mia Nicolai hebben het nummer onthuld waarmee zij dit jaar Nederland zullen vertegenwoordigen. Douze points!

Songfestival

Niemand minder dan de winnaar van het Songfestival van 2019, onze eigen Duncan Laurence, maakte vorig jaar november bekend welke artiesten Nederland gaan vertegenwoordigen in het Britse Liverpool: het duo Dion Cooper en Mia Nicolai. De namen deden niet direct bij iedereen een belletje rinkelen, want de artiesten waren bij het grote publiek nog niet heel bekend. Maar daar komt na het horen van het nummer vast verandering in!

Burning Daylight

Vandaag is dan eindelijk de onthulling: welk nummer zullen Dion Cooper en Mia Nicolai namens Nederland ten gehore brengen? Het Engelstalige duet heet Burning Daylight en gaat over je oude leven achterlaten en een nieuwe start maken. Het duo schreef het nummer samen met Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield. De powerballad zit vol emotie en wordt over de hele wereld al goed ontvangen, dus de verwachting dat we de finale halen is groot. Benieuwd geworden? Hieronder beluister je het nummer.

Opvallend nummer

Eric van Stade, de voorzitter van omroep AVROTROS, deelde eerder al namens de selectiecommissie dat ze dit jaar erg veel inzendingen kregen, vooral van jong talent. Ook Dion Cooper en Mia Nicolai zijn onconventionele jonge talenten en songwriters die een verhaal te vertellen hebben. “We twijfelen er niet aan dat dit nummer op een positieve manier zal opvallen tussen de Eurovisie-deelnemers”, voorspelt hij.

Op dinsdag 9 mei staat het duo in de halve finale en moeten ze de top 10 bereiken. Dan bemachtigen ze een plek in de finale op 13 mei.

Bron: Grazia, Parool, NU.nl | Beeld: NL Beeld, Youtube

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.