The word is out: H&M kondigt nieuwe designersamenwerking aan

*Tromgeroffel...*

Ieder jaar is de grote vraag weer: welke designer collaboration heeft H&M voor ons in petto? The word is out: H&M en Mugler hebben de handen ineen geslagen.

Samenwerking met Mugler

Met veel trots maakte H&M vandaag bekend dat de volgende designer collaboration zal zijn met Mugler. The Mugler H&M collection zal tot stand komen met Casey Cadwallader, de creatief directeur van Mugler. Wanneer we de collectie kunnen shoppen – die de unieke en levendige geest van Mugler zal belichamen – is nog onbekend, maar het zal het voorjaar van 2023 worden.

H&M noemt diens geschiedenis van samenwerkingen met designers ‘legendarisch en baanbrekend’. En ja, dat zijn de collabs ook eigenlijk wel. Al bijna twintig jaar lang gaat de modeketen samenwerkingen aan, waarmee het H&M-shoppers de kans geeft om toffe high-end stukken te bemachtigen. Vele grote namen gingen Mugler al voor. Denk aan Karl Lagerfeld (2004), Stella McCartney (2005), Roberto Cavalli (2007), Lanvin (2010), Versace (2011), Balmain (2015), Moschino (2018) en Simone Rocha (2021).

Over Mugler

In 1974 richtte de inmiddels overleden designer Thierry Mugler het gelijknamige modehuis op en in de jaren ’80 wist hij een behoorlijke naam voor zichzelf op te bouwen in de modewereld. Hij stond bekend om zijn excentrieke en sexy stijl – en het was dan ook niet gek dat vele celebs dol waren op zijn werk. Het Franse mode-icoon mocht onder anderen sterren als Diana Ross, Demi Moore en Cindy Crawford kleden. Ook hedendaagse sterren als Kim Kardashian, Beyoncé en Lady Gaga liepen al eens in zijn outfits rond. Volgens Women’s Wear Daily was Mugler de eerste ontwerper die zulke beroemdheden mee liet lopen in zijn modeshows. Daarnaast staat de Fransman bekend om zijn high-end cosmeticalijn, met natuurlijk dé parfum onder de parfums: Angel.

Bron: H&M, Marie Claire | Beeld: H&M

Laatste nieuws