Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het meest opvallende modenieuws van deze week.

Christian Wijnants is de nieuwe artistiek directeur van Maison Ullens
Christian Wijnants neemt de rol van creatief directeur op in het Belgische modehuis dat eind 2012 werd opgericht door barones en filantroop Myriam Ullens. Het Brusselse label blinkt uit in eigenzinnige luxe van de allerhoogste kwaliteit, een visie die sterk aansluit bij Christians kijk op mode. Na zijn sporen te verdienen bij Dries Van Noten en Angelo Tarlazzi, lanceerde Christian in 2003 zijn gelijknamige label. Daarnaast zal hij voortaan dus ook ontwerpen voor het Brusselse luxelabel gespecialiseerd in breigoed en lederwaren. Autumn-Winter 23-24 wordt zijn eerste collectie en is verkrijgbaar vanaf midden juli 2023. Hier kun je alvast andere collecties bekijken.

Sézane wordt 10 jaar en viert dit met een iconische nieuwe collectie
Hoera! In 2023 bestaat Sézane 10 jaar en om die mijlpaal te vieren brengt het merk zijn meest iconische stukken opnieuw uit en keert terug naar de eerste liefdes… Het is een collectie die geperfectioneerde details en iconische stukken – waaronder het sweatshirt La Superbe en de Barry Cardigan – in nieuwe pasteltinten laat zien. Maar ook een collectie die het beste van het Franse merk belichaamt, waarbij (zoals altijd) kwaliteit en creativiteit centraal staan. Geloof ons, dit wil je! Shoppen kan hier.

Louis Vuitton onthult de nieuwe Louis Vuitton x Yayoi Kusama campagne.
De Japanse avant-gardekunstenares Yayoi Kusama heeft een oneindig aantal patronen gemaakt voor de iconische producten van Louis Vuitton, van tassen tot herenkleding, dameskleding tot zonnebrillen, parfums tot schoenen en accessoires. Onder andere Gisele Bündchen, Bella Hadid, Natalia Vodianova en Karlie Kloss poseren in LV x YK onder de lens van Steven Meisel. De collectie vind je hier.

Uniqlo U 2023 Spring/Summer collectie lanceert binnenkort
Ontworpen door artistiek directeur Christophe Lemaire en zijn UNIQLO R&D team in Parijs, biedt de nieuwe collectie met als thema A Sense of Ease een moderne, tijdloze modulaire garderobe bestaande uit kleding die het leven makkelijker maakt. Denk aan een collectie waarbij gelaagde kledingstukken van zacht, mat katoen en verfrissend AIRism-katoen gecombineerd worden met luchtige utilitaire bovenkleding. Een speels en toch elegant palet combineert ingetogen neutrale kleuren en rijke blauw- en beigetinten met felle kleuren groen, oranje, geel, paars en roze. Vanaf 16 februari shop je de collectie hier.

De SS23 collectie van Tamaris is retro, elegant en boordevol kleur
Tamaris heeft dit seizoen weer een on-trend collectie voor elke gelegenheid, met een focus op comfort. Deze zomer gaan we terug naar de sixties met boordevol kleurrijke stappers. Met de Mary-Janes en stevige pumps van Tamaris herontdek je de retro-stijl op een casual of chic manier. Maar er zijn ook nieuwe ontwerpen in canvas, zomerse slippers in felle kleuren en party shoes die elegant, sexy maar toch comfortabel zijn. Hebben? Klik hier.

HANRO introduceert nieuwe collectie: La Dolce Vita
Voor de lente-/zomercollectie 2023 gaat HANRO uit van de Italiaanse levenshouding, La Dolce Vita, die wordt gekenmerkt door verwennerij, gemak en levensvreugde. Stress en drukte verdwijnen naar de achtergrond. Men is gelukkig en tevreden, genietend van het leven in het algemeen en van het moment. De nieuwe campagne “La Dolce Vita” vertelt over dit zoete doen. In de vrouwencollectie worden frisse blauwtinten en een energiek geel gecombineerd in filigrane streep- en sierprints. Hoogtepunten zijn de nieuwe Sleep & Lounge-modellen van badstof. Bijpassende zomerse accessoires, bestaande uit een bucket hat, grote tas, pareo en sjaal, maken elke outfit compleet. Shoppen kan hier.

Bulgari introduceert 11 nieuwe horloges
Bulgari, een buitengewone juwelier en horlogemaker, blaast nieuw leven in tijdloze creaties. De juwelenhorloges van het huis uit Rome begeleiden de meest kostbare momenten van het leven en de iconische ontwerpen en gedurfde technieken tonen aan dat “Tijd een Juweel is”. Aan het begin van 2023 worden de creaties van Bulgari versierd met fonkelende edelstenen en durft het nieuwe gezichten aan te nemen, terwijl ze de geest die geworteld is in het DNA niet loslaten. Kleurrijk, geometrisch, zeer Italiaans en consequent kostbaar. Je vindt de horloges hier.

Scotch & Soda viert het nieuwe jaar met een Looney Tunes capsule collectie
Het Amsterdamse modemerk Scotch & Soda werkt samen met Warner Bros. Discovery Global Consumer Products. en heeft een capsule collectie met Looney Tunes-personage Bugs Bunny in de hoofdrol gelanceerd. De collectie benadrukt vrolijke graphics en details, met unisex stijlen voor volwassenen zoals het varsity jack met Bugs Bunny op de voor- en achterkant, afgewerkt met de letter S (voor Scotch & Soda) en Looney Tunes’ iconische regel “That’s All Folks” op de borst. Een andere held is de Spirit, een unieke stijl van unifit denim jeans. De capsule bevat ook bedrukte t-shirts, sweatshirts, truien en accessoires. Shoppen kan hier.

Marie Jo Swim lanceert de nieuwe SS23 collectie met verassende prints en stoffen
In de nieuwste collectie van Marie Jo Swim ontdek je badmode om te stralen op het strand, aan het zwembad of in de beachbar. Om je de perfecte pasvorm te garanderen, brengt het merk een swim collectie uit in de iconische styles van hun lingerie-aanbod: full cup, balcony, deep plunge en push-up. Doordat de styles dezelfde zijn, kun je vertrouwen op je favoriete lingerie style voor je swimwear, of andersom. Welke je ook kiest, met de juiste fit die past bij jouw stijl en look voel je jezelf extra empowered. Dubbel genieten in de zomerzon. Enne, de collectie is er eentje om vrolijk van te worden: gekleurde strepen, fel fuchsia, sexy animal prints, de heruitgevonden marinestijl en mooie details. Kopen? Klik hier.

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Laatste nieuws