Monique des Bouvrie over rechtszaak erfenis Jan: ‘Het is heel verdrietig’

"Het was de laatste wil van mijn man."

Monique des Bouvrie stond vandaag in de rechtbank tegenover de twee oudste kinderen van haar overleden man Jan des Bouvrie. Een verdrietige zaak, vindt ze.

Oog in oog

Monique nam samen met haar twee kinderen die ze kreeg met Jan, zoon Jan junior en dochter Bo, plaats in de rechtbank. Daar stond ze tegenover haar twee stiefkinderen, dochter Nicole en zoon Jean-Marc uit het eerste huwelijk van Jan. Ze willen een groter deel van de erfenis van hun vader – minstens 2,6 miljoen euro en een deel van zijn villa. Daarom hebben ze beslag laten leggen op de villa van Monique en de interieurontwerper die in 2020 overleed en die Monique vorig jaar te koop zette. Weduwe Monique wil het beslag beëindigen.

Verdrietig

“Ik vind het enorm verdrietig hoe we nu tegenover elkaar zitten”, zei Monique toen ze aan het woord kwam. “Het was de laatste wil van mijn man.” Daar zijn de twee oudste kinderen niet zo zeker van. Jan liet vlak voor zijn dood nog een wijziging doorvoeren in zijn testament en ze twijfelen of hun vader wel wist wat hij deed. “Hij kon niet lezen door zijn dyslexie”, laten ze weten. Daarbij zou hij dat niet aan hun hebben verteld, wat volgens hen niet past bij “de relatie die ze met hem hadden.”

Het heeft er volgens hun voor gezorgd dat ze Monique wantrouwen. Volgens de advocaat van Monique heeft ze niets gedaan om dat wantrouwen te voeden en altijd goed hebben willen overleggen. “Nicole en Jean-Marc willen nu meer dan waarop zij recht hebben”, aldus de advocaat.

Zielsverwanten

Jan overleed eind 2020 op 78-jarige leeftijd na een ziektebed. Monique en Jan waren niet alleen zielsverwanten, maar werkten ook nauw samen. Ze runden samen de conceptstore voor interieur ‘Het Arsenaal’. “Ik realiseer me elke dag hoe mooi het is dat we zo lang samen zijn geweest. Daar ben ik dankbaar voor en nu ga ik verder. Zo is het leven”, zei ze destijds.

Bron: RTL, Ditjes en Datjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws