4 Tips voor voller en dikker haar

Wordt jouw haar steeds dunner?

Lees ook

De meeste vrouwen dromen van mooie, dikke lokken. De gelukkigen onder ons hebben dat van zichzelf, maar veel vrouwen kampen met haaruitval of dunner wordend haar. Benieuwd wat je ertegen kunt doen? Check onderstaande tips.

Producten

Wanneer je je haar met de juiste producten wast en verzorgt, scheelt dat al een hele hoop. Op het moment dat je shampoo en conditioner gebruikt voor futloos haar, krijgt je haar ook wat het nodig heeft: meer volume. Breng alleen niet te veel conditioner aan. Daar wordt het juist futloos en vettig van, en dat is juist niet wat je nodig hebt.

Borstelen

Een tip die je waarschijnlijk al heel vaak hebt gehoord, maar waar je alsnog af en toe mee de fout in gaat. Je haar is op z’n kwetsbaarst als het nat is, dus borstel het alleen als het bijna of helemaal droog is. Probeer ook niet te hard je haar af te drogen en gebruik liever een katoenen handdoek. Dit voorkomt dat je haar afbreekt en dunner wordt.

Hitte

Heb je een feestje en wil je je haar krullen? Wees voorzichtig; door hitte breekt je haar snel af. Gebruik daarom altijd een hittebeschermende spray en probeer niet te vaak de föhn, krul- of stijltang te gebruiken. Tip: föhn je haar op de koude stand.

Kapper

Veel mensen denken dat de sleutel tot lang haar ‘nooit naar de kapper gaan’ is. De grootste kans op haarbreuk heb je onderaan je haar, omdat je punten het oudst en het kwetsbaarst zijn. Het is dus juist de bedoeling dat je om de zoveel tijd je punten laat knippen, voordat je te veel gespleten punten krijgt en er nóg meer lengte af moet.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

veroudering

Met deze simpele tips bescherm je je decolleté tegen veroudering

Niet alleen je gezicht wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen van buitenaf en UV-straling van de zon, maar ook je decolleté en hals.
Kate Middleton en Meghan Markle

Kate Middleton en Meghan Markle zweren bij deze gezichtsolie 

De hertoginnen zijn beiden fervent gebruiker van deze olie.