In beeld: dit is waarom je make-up niet te lang moet gebruiken

Dat is niet fraai...

Lees ook

Als je een uitgesproken lippenstift hebt die je niet dagelijks gebruikt, kan-ie soms weken of zelfs maanden onderin een la verdwijnen. Om ‘m vervolgens weer te herontdekken en gewoon weer te gebruiken. Het is natuurlijk fantastisch dat het product zo lang mee gaat, maar in werkelijkheid is het niet zo fijn als je denkt.

Bacteriën

Aan ieder beautyproduct zit een houdbaarheidsdatum die er natuurlijk niet voor niets opstaat. Waarschijnlijk houd jij je daar echter minder strikt aan dan de data die op voedingsproducten staan. Terwijl je dat wel zou moeten doen, want heb je ooit nagedacht over de bacteriën die zich kunnen gaan nestelen op je beautyproducten? Deze kunnen zorgen voor nare huidirritaties, -ontstekingen of infecties.

Experiment

Een gebruiker van Reddit bracht de bovenstaande waarschuwing in beeld met een foto. Ze wilde met eigen ogen zien hoeveel bacteriën zich echt kunnen bevinden op een oude lipgloss en deed een experiment. “Ik nam een monster van een oude Revlon Colorstay en deed dat in een petrischaaltje”, schrijft ze bij de foto. Dit liet de vrouw drie dagen staan. “De zomerhitte deed de rest van het werk, met na 3 dagen dít resultaat.” Het resultaat zie je hier.

Op de make-up zie je witte vlekken, de bacteriën. Dat ziet er niet fraai uit. Al helemaal niet als je je bedenkt dat het anders op je gezicht had gezeten… Houd je dus altijd aan de houdbaarheidsdata!

Bron: Nieuwsblad.be, Reddit | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

haar

4 Tips voor voller en dikker haar

De meeste vrouwen dromen van lange, dikke lokken. De gelukkigen onder ons hebben dat van zichzelf, maar veel vrouwen kampen met haaruitval of dunner wordend haar. Benieuwd wat je ertegen kunt doen? Lees dan vooral even verder.
Vitamine C-serum

De grootste voordelen van vitamine C-serum volgens dermatologen

Geen wonder dat veel mensen hun skincare routine hebben aangevuld met dit product.
dagcrème nachtcreme

Waarom je dagcrème nooit als nachtcrème moet gebruiken

Het maakt toch echt een groot verschil voor je huid.