Prins Harry doet heftige onthulling over prins William in nieuw boek

"Zo lag ik daar een moment, verdoofd..."

De autobiografie van prins Harry is nog niet uit, maar nu al veelbesproken. The Guardian heeft de memoires al ingezien en weet te vertellen dat Harry een heftige beschuldiging doet over zijn broer William.

Confrontatie

In een door The Guardian gelekt extract van Harry zijn memoires Spare treedt de Duke in detail over een confrontatie die hij gehad heeft met zijn broer in 2019. De twee zouden met elkaar afspreken om het te hebben over hun relatie maar dat liep nogal uit de hand. Uiteindelijk werd de discussie zo verhit dat William zijn jongere broer met fysiek geweld naar de grond heeft gewerkt, aldus Harry.

Meghan

Maar waarom liep dit gesprek zo uit de hand? Volgens Harry kwam William al verhit bij het gesprek aan en zei hij beledigende dingen over Meghan. Zo zou William zijn schoonzus “lastig” en “onbeleefd” hebben genoemd. Harry reageerde op deze beledigingen dat zijn broer “het mediaverhaal papegaaide” en toen liep de confrontatie uit de hand.

“Ik landde op de bak van de hond, die onder mijn rug brak, en de stukken haalden me open. Zo lag ik daar een moment, verdoofd. Toen krabbelde ik overeind en zei ik dat hij moest vertrekken”, citeert The Guardian. Volgens de krant heeft Harry er zichtbare verwondingen aan overgehouden.

Spare

Het gevoel de ‘reserve’ te zijn is een duidelijke rode draad in het boek. Dit thema zal terugkeren in alle aspecten van zijn leven. Het begon, volgens Harry, al op de dag van zijn geboorte. Toen zou toenmalig prins Charles tegen zijn vrouw prinses Diana gezegd hebben: “Fantastisch! Nu heb je me een erfgenaam gegeven en een reserve – mijn werk zit erop.”

Een ding is zeker, het boek van de Duke of Sussex gaat veel losmaken. Voor de mensen die niet kunnen wachten om zelf de memoires te lezen: nog héél even geduld, want het boek ligt op 10 januari 2023 in de boekhandels.

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress