Alles wat je moet weten over mesotherapie

Mesotherapie brengt veel voordelen met zich mee.

Wanneer je ouder wordt, worden bepaalde stoffen in je lichaam minder aangemaakt. Denk hierbij aan zaken, zoals elastine en collageen. Doordat deze stoffen minder voorkomen in je lichaam, verliest je huid aan kracht en volume. Dit leidt tot duidelijke tekenen van huidveroudering, zoals rimpels, slappere huid en doffe huid. Het kan zijn dat je nu denkt aan cosmetische chirurgie om deze verschijnselen tegen te gaan, maar er is ook een alternatief zonder operatie: mesotherapie.

Wat is mesotherapie?

Mesotherapie is een natuurlijke behandeling, die huid verjongend te werk gaat in je gezicht, je hals en decolleté. Bij de behandeling worden rimpeltjes van binnenuit gevuld, wat leidt tot een frissere en strakkere huid. Met kleine prikjes van een dermapen wordt de aanmaak van stoffen die de huid verjongen weer gestimuleerd. Niet alleen wordt de behandeling ingezet wanneer er sprake is van huidveroudering, maar ook uit voorzorg. Hierbij geldt dat hoe vroeger je begint, des te groter is het preventieve effect.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Bij mesotherapie wordt er gebruikt gemaakt van speciale mesotherapie apparatuur. Deze flitst korte, onschadelijke impulsen van elektrische aard op de huid. Op die manier worden de cellen gereinigd en ontstaan er hele kleine poriën. Hierdoor wordt de huid wat meer doorlaatbaar en neemt het stofjes op. Deze stofjes worden in grote aantallen ingebracht in de dieper gelegen huidlagen. De stofjes bestaan uit ingrediënten, die van nature al in de huid voorkomen, zoals mineralen en vitamines, maar ook elastine en collageen.

Is het veilig om mesotherapie rondom de ogen toe te passen?

Je kunt mesotherapie ook toepassen voor de huid rondom je ogen. Door een behandeling kun je je vermoeide uitstraling verhelpen en de fijnere rimpels en de donkere kringen rondom je ogen behandelen. De oogcontouren worden hierdoor verbeterd en de huid rondom je ogen wordt gerepareerd en opgevuld.

Voordelen van de behandeling

Het grootste voordeel van mesotherapie is dat het complex van stofjes direct in de huid worden ingebracht. Op die manier wordt de huid gestimuleerd om weer zelf aan het werk te gaan. Daarnaast is het resultaat snel zichtbaar en natuurlijk ogend. Het gebruikte mesotherapie apparaat is veilig en daardoor ondervind je een minimale pijnsensatie tijdens de behandeling.

Resultaat mesotherapie en wanneer zichtbaar

Het resultaat van mesotherapie is een strakkere en jonger ogende huid. Oppervlakkige rimpels zijn rechtgetrokken. Je ondervindt een zichtbare verbetering van de huid en poriën. Bovendien wordt de structuur van je huid verbeterd en de structuur van de huid wordt verstevigd. Het resultaat is na maximaal drie dagen al zichtbaar.

Wat is de prijs van mesotherapie?

De kosten van mesotherapie zijn afhankelijk van het aantal behandelingen, die je nodig hebt. Over het algemeen geldt dat, wanneer je jonger dan 30 jaar bent, een behandeling voldoende is om je huid te laten stralen. Wanneer je ouder dan dertig bent, dan zijn zes á acht behandelingen voldoende om de huid te verjongen. Gemiddeld kost een enkele sessie tussen de €130 en €275. Mesotherapie valt onder cosmetische behandelingen en worden niet gezien als medisch noodzakelijk. Daardoor worden de kosten niet door je zorgverzekeraar vergoed.

Hoeveel behandelingen nodig?

Je leeftijd en andere factoren bepalen hoeveel behandelingen jij nodig hebt. De frequentie kan boven de dertig jaar oud variëren tussen de vijf en tien sessies. Hierbij moeten pauzes in acht genomen worden van circa twee weken. Het resultaat van de sessie kan een aantal maanden aanhouden, maar om het resultaat blijvend te laten zijn is het handig de mesotherapie een keer in de drie maanden te herhalen.

Doet mesotherapie pijn?

Mesotherapie doet niet of nauwelijks pijn. Tijdens een sessie gaat de huidtherapeut met een speciale dermapen over je huid heen. Je kunt de prikjes die hieruit voorkomen wel voelen, maar men geeft aan dat dit niet als pijnlijk wordt ervaren. Dit komt, doordat de snelheid van het injecteren zo snel gebeurt dat de naaldjes alweer teruggetrokken zijn voordat de hersenen registreren dat er een prik in de huid heeft plaatsgevonden. Bovendien zijn de naaldjes zeer dun en gaan ze slechts oppervlakkig de huid in. Dit alles leidt tot een minimale pijnervaring bij de patiënt.

Is er nazorg nodig?

Na de mesotherapie kan de huid een lichte roodheid vertonen. Hierbij voelt de huid strak aan en hij kan een beetje gloeien. Ook kunnen er kleine blauwe plekjes ontstaan na de behandeling. Dit komt voor, wanneer je een dunnere huid hebt. Deze plekjes verdwijnen echter snel en zijn volkomen pijnloos. Je kunt na de sessie eigenlijk direct weer verder met je dagelijkse activiteiten. Wel is aan te raden om de eerste 24 uur na je behandeling geen zware fysieke inspanningen te verrichten. Ook natte ruimtes, zoals sauna’s en zwembaden, en hoofdmassages kun je beter even laten.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws