Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Weegschaal

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2022, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2022 voor Weegschaal (23 september t/m 22 oktober) in petto had.

Carrière

Met Saturnus in Waterman heb jij in 2022 het doorzettingsvermogen en geduld om langzaam maar zeker een loopbaandoel te halen. Je vindt de juiste balans tussen inspannen en ontspannen, tussen een schema vol deadlines en de ruimte om daar flexibel mee om te gaan. Dat heb je grotendeels te danken aan jezelf. Aan de ervaring die je de afgelopen jaren hebt opgedaan en die jou het zelfvertrouwen geeft om te weten wat je kunt. Je zult zien dat je meer erkenning krijgt voor je prestaties dan waar je op had gerekend. Soms zou je wel wat meer van jezelf kunnen laat zien, wat minder die bescheiden rol op je nemen. Dat hoort een beetje bij Saturnus, die jou het gevoel geeft dat een plek op de achtergrond veiliger is. Daarmee zou je jezelf tekort kunnen doen, dus probeer zo af en toe toch de aandacht op jezelf te vestigen en een beetje te schitteren, daar is niets mis mee. Wat je ook kunt merken is dat je goed kunt samenwerken met mensen die ‘hoger’ op de ladder staan dan jij. Ze steunen jou en zijn bereid om hun kennis aan je door te geven, wat weer bijdraagt aan je ontwikkeling. Met mensen die ‘onder’ je staan, kun je het wat ingewikkelder vinden. Het kan je soms wat moeite kosten om de autoriteit die je toegewezen hebt gekregen, te laten zien.

Liefde

Chiron in Ram betekent dat je partner een belangrijke rol kan vervullen bij het opruimen van onverwerkte emotionele pijn uit je kindertijd. Dat zal hij of zij doen door er voor je te zijn, maar ook door je te confronteren. Misschien in woorden, het kan ook gaan om daden. Hij of zij zou jou kunnen herinneren aan situaties waarin jouw goede intenties werden misbruikt, ervaringen die jou misschien nog steeds achtervolgen en die het lastig maken om je partner volledig te vertrouwen. Dat gaat niet altijd langs de bewuste weg, vaker nog langs de onderbewuste weg. Dan vraag je je misschien af, waarom jullie samen in hetzelfde negatieve patroon belanden. Probeer te zien dat jij voor minstens de helft eigenaar bent van dat patroon en dat jij het kunt veranderen, door jouw automatische reacties te veranderen. Chiron heeft positieve intenties, maar het proces van heling dat op gang wordt gebracht, kan eerst wel even pijnlijk zijn. Ook als je single bent, zul je zien dat Chiron mensen op je pad brengt, die je helpen om oude pijn te verwerken en achter je te laten. Je zou bijvoorbeeld knetterverliefd kunnen worden op iemand die alle lastige eigenschappen van je beide ouders in zich verenigt. Vooral in de zomermaanden juni tot en met september kan dat spelen, als Jupiter in Ram staat. Dan voel je een soort overmoed, waardoor je het durft aan te gaan. En al is het soms lastig en spannend, je krijgt er vast geen spijt van dat jij je hart hebt opengesteld.

Persoonlijk

Neptunus in Vissen kan jou helpen om het belang in te zien van het kleine. Daar liefde voor te ontwikkelen. Dat kan zich uiten in huisdieren, gezonde voeding maken of een kruidentuin, maar ook in een creatieve hobby, waarbij je met veel geduld en aandacht voor de details iets moois maakt: denk aan breien, borduren, mandala’s tekenen et cetera. Wat zo’n activiteit voor jou vooral zo aantrekkelijk maakt is het meditatieve aspect, het compleet opgaan in het moment en al het ander om je heen vergeten terwijl je bezig bent. Dit is de manier waarop nonnen vroeger een groot deel van hun tijd doorbrachten. Dat was niet voor niets. Door schijnbaar onbebangrijk werk te doen, ontwikkelden ze hun spiritualiteit. Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren, waarop je die state of being kunt bereiken. Maar waar het om gaat is dat je die link legt tussen het doen van nuttig klein werk als manier om je hoofd ontvankelijk te maken, waardoor je aangeraakt kunt worden door iets hogers. Deze Neptunus-stand kan jou ook helpen als je lichamelijke klachten hebt, waarvoor de arts geen heldere verklaring kan vinden of bij psychosomatische klachten. Neptunus werkt dan als een gids die jou helpt om een geneeswijze of therapeut te vinden, die wel een oplossing voor jou heeft. Het vraagt wel van je om je open te stellen voor zaken die je nuchtere verstand te boven gaan.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Laura Page