Horoscoop terugblik: dit was het jaar van de Leeuw

Wat hadden de sterren dit jaar in petto?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dus vind je in de laatste Elegance van het jaar weer de Enige Echte Grote Jaarhoroscoop. Maar, eerst gaan we traditiegetrouw terugblikken op de jaarhoroscoop van 2022, zodat je kunt kijken of-ie is uitgekomen. Hieronder lees je wat 2022 voor Leeuw (24 juli t/m 23 augustus) in petto had.

Carrière

Het verlangen naar vrijheid, dat is gekoppeld aan de positie van Uranus, krijgt vooral vorm in je werk. Er borrelen rebelse krachten in je op als het werk teveel een routine is, als je te weinig autonomie ervaart of als je te maken krijgt met een manager die meent dat zij of hij zich overal mee moet bemoeien. Dan zou je zomaar kunnen exploderen en een risico kunnen nemen, waarvan je van te voren niet had zien aankomen dat je het durfde te nemen. Wat jou beter past is een loopbaan als zzp’er of zelfstandig ondernemer, dus Leeuwen die deze stap overwegen hebben de zege van Uranus. Natuurlijk krijg je dan te maken met de onzekerheid van het vrije bestaan, maar het geeft jou de energie om nieuwe dingen tot stand te brengen, terwijl je op een vaste plek al snel belemmeringen zult voelen. Uranus legt ook de nadruk op het belang van netwerken. Om in vrijblijvendheid toch samen te werken. En op het belang van... IT. Misschien vind je IT saai en heb je geen zin om er aandacht aan te besteden, maar Uranus is verbonden met de tijdsgeest. Als Uranus zich met je loopbaan bemoeit, is het goed om bij de tijd te blijven. En de software of hardware waarmee je werkt is daarbij cruciaal. Anders heeft deze tricksterplaneet nog menig verrassing voor je. Dus zorg voor goede back-ups en updates.

Liefde

Met Saturnus in Waterman kan het lastig zijn om je liefde te tonen en om liefde te ontvangen. Het kan voelen alsof er een afstand is tussen jou en je geliefde, zelfs als jullie in één bed liggen. Je kunt heen en weer geslingerd worden tussen periodes waarin je denkt: ‘ik verbreek de relatie’ en periodes waarin je hulpeloos afwacht tot ‘iemand’ de knoop doorhakt, maar dat gebeurt niet. Wees niet te streng voor jezelf en probeer niets te forceren. Als er één ding is dat je in 2022 zou kunnen meenemen, dan is het dat de dingen gaan zoals ze gaan, volgens hun eigen timing. Ondertussen zorgt Chiron in Ram ervoor dat je in de liefde contact kunt maken met de helende energie van een soulmate. Dat kan voor nog meer verwarring zorgen. Soms kan je partner de rol op zich nemen van een strenge Saturnus, die boos op jou wordt omdat je niet genoeg je best doet. Dat helpt niet echt. Leg hem of haar uit wat je nodig hebt. De kunst is dat je dit jaar vertrouwen houdt in de liefde, ook als die ver weg lijkt. In de zomermaanden, van juni tot en met september steekt geluksplaneet Jupiter je een hart onder de riem. Dan kun je weer voelen hoe het is om onbevangen en met open hart de ander tegemoet te treden. Dat brengt de mooiste momenten van het jaar.

Persoonlijk

In 2022 bemoeit een aantal planeten zich met jou. Het gaat om Saturnus in Waterman, Chiron in Ram en Uranus in Stier. Dat maakt jou tot een soort focuspunt van deze planeten, waardoor je het gevoel hebt dat er heel veel aan de hand is op persoonlijk gebied. Saturnus kan ervoor zorgen dat jouw krachtige zelfexpressie wat geremd is. Gevoelens van schaamte kunnen eerder de kop op steken, waardoor je je prettiger voelt op de achtergrond terwijl je normaal juist snakt naar een podium. Je kunt je afvragen: wat is echt belangrijk? Het blij maken en entertainen van anderen? Of dicht bij jezelf blijven? Hoe kun je die twee bij elkaar brengen? Chiron in Ram brengt jou in contact met pijnplekken die om heling vragen. Vooral als je het gevoel hebt dat je het niet in je eentje kunt, dat je teveel op

anderen leunt, is de tijd aangebroken om je eigen kracht te ontdekken. Dat ‘samen’ niet betekent dat je afhankelijk hoeft te zijn. En dat is extra belangrijk omdat Uranus je verlangen naar vrijheid op scherp stelt. Daardoor voelt afhankelijkheid zo ongemakkelijk dat je je zou kunnen opstellen als saboteur. Dat speelt op elk vlak in je leven,

maar zeker in de liefde (zie ook het kopje ‘Liefde’). Het is dus een confronterend jaar, lang niet altijd makkelijk, maar ook een jaar waarin je je razendsnel kunt ontwikkelen omdat er zoveel aan de hand is. En dat maakt het tot een van de waardevolste jaren van je leven.

Tekst: Hanny Roskamp | Illustraties: Laura Page