Mindful Drinking: dit moet je weten over deze nieuwe manier van alcohol drinken

It’s beginning to look a lot like… Christmas! Staat jouw agenda al vol met kerstdiners en nieuwjaarsborrels? Dan ben je je waarschijnlijk ook al voorzichtig aan het voorbereiden op een maand met veel alcoholische versnaperingen. Al is MARTINI van mening dat je net zo gezellig kunt proosten zónder alcohol; Mindful Drinking wordt steeds populairder en wij vertellen je er meer over.

Bewust drinken

Bij de feestdagen hoort gezelligheid, lekker eten én alcohol. Of toch niet? Steeds meer mensen willen wel proosten, maar niet per se met drank. Mindful Drinking wordt daarom ook steeds populairder. Met deze nieuwe manier van denken word je je veel bewuster van wat je in je lichaam stopt. Bij ieder drankje vraag je je af wáárom en hoeveel je gaat drinken. Heb je echt zin in dat drankje? Of doe je het omdat anderen het van je verwachten? Of misschien gaat het automatisch, omdat je het gewend bent? Hierdoor ben je veel beter in staat een weloverwogen beslissing te nemen, wat ervoor zal zorgen dat je minder drinkt. Je zult je namelijk realiseren dat er genoeg momenten zijn waarop het net zo gezellig is zonder die cocktail. Je bent niet alleen goed bezig voor je lichaam -beter slapen, meer energie en een mooie huid- maar voelt je ook krachtiger omdat je de controle hebt. Win-win!

MARTINI’s World Of Aperitivo

MARTINI wil tijdens de feestdagen laten zien dat belangrijke momenten heus niet altijd met alcohol gepaard hoeven te gaan. Want zonder kun je net zulke lekkere drankjes maken! Daarom hebben ze MARTINI’s ‘World Of Aperitivo’ shop geopend op de Korte Gasthuisstraat 9 in Antwerpen. Klinkt het je bekend in de oren? Dat kan. Vorig jaar was de experience er namelijk ook en nu wegens succes opnieuw. In de winkel kun je tot het einde van het jaar een kijkje nemen in de wereld van het iconische aperitivo moment. Je geniet van heerlijke Italiaanse bites en de verschillende MARTINI cocktails.

Maar de shop staat ook in het teken van Mindful Drinking en dus worden MARTINI Floreale en Vibrante gevierd: twee alcoholvrije aperitivo’s van 100% natuurlijke ingrediënten. Je kunt ze proeven, komt erachter of jij een Floreale of Vibrante persoon bent én kunt zelf mocktails mixen en matchen. Verder kun je holiday gifts kopen en persoonlijk laten inpakken. De perfecte manier om alvast in de feeststemming te komen!

Steel jij de show?

Host jij dit jaar een kerstdiner of -borrel? Dan wil je natuurlijk dat het een onvergetelijke avond wordt. Voor iedereen, dus ook de mensen die geen alcohol drinken. Onmisbaar zijn dan MARTINI Floreale en Vibrante. De mooie flessen staan niet alleen ongelofelijk chique op tafel, je kunt er ook heerlijke mocktails mee maken, zoals een classic G&T of Spritz cocktail. Een van onze favorieten? De Floreale Spritz.

Zo maak je hem: je vult een wijn- of ballonglas met ijs en schenkt de MARTINI Non-alcoholic Floreale (75ml) met appelsap (25ml) erin. Schenk er vervolgens bruisend water (10ml) bij. Even roeren, garneren met een schijfje citroen en voilà!

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate.

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.