Kledingstuk gekrompen in de was? Dit moet je doen!

Er zijn manieren voor.

Technisch gezien, kun je gekrompen kleding niet echt weer ‘ontkrimpen’, maar je kunt wél de vezels genoeg versoepelen, zodat je het kledingstuk weer terug in vorm kunt rekken. Pak snel pen en papier, want hier komen een aantal tips.

1. Lauwwarm water

Vul je gootsteen of een emmer met lauwwarm water. Zorg ervoor dat het water niet te warm is!

2. Babyshampoo of conditioner

Voeg daar, voor elke liter water, 15 milliliter babyshampoo of milde conditioner aan toe. Babyshampoo en conditioner kunnen de vezels van je gekrompen kleding namelijk versoepelen. Als de vezels versoepeld zijn, kun je ze gemakkelijker oprekken.

3. Weken

Dompel het gekrompen kledingstuk in het zeepmengsel en zorg ervoor dat het helemaal met water bedekt is. Laat het vervolgens minimaal een half uurtje weken.

4. Uitwringen

Wring het kledingstuk uit, het kledingstuk moet niet uitgespoeld worden. Het zeepsop moet juist in de kleding blijven zitten, om de vezels te versoepelen.

5. En rekken maar

Leg het natte kledingstuk op een droge handdoek en rek het kledingstuk voorzichtig op en houd het op z’n plaats door de randen te verzwaren met voorwerpen. Wacht nog een half uur.

6. Drogen

Laat het kledingstuk drogen op een kledinghanger. En voilà!

Beeld: iStock

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.