Deze vijf ingrediënten in huidverzorging voorkomen fijne lijntjes

Stoor je je aan die fijne lijntjes in je gezicht?

Het krijgen van rimpeltjes en fijne lijntjes in je gezicht, horen bij het ouder worden. Hoewel er niks mis is met het krijgen van rimpels – en het je gezicht zelfs meer karakter kan geven – is niet iedereen er even blij mee. Stoor je je aan die fijne lijntjes in je gezicht? En zou je die met behulp van crèmes en serums willen verminderen? Let dan bij aankoop van dergelijke producten op deze vijf ingrediënten.

1. Hyaluronzuur

Net als je voldoende water moet drinken om gehydrateerd te blijven, heeft ook je huid voldoende vocht nodig. Hyaluronzuur wordt ook wel omschreven als een natuurlijke filler en kan eigenlijk na een paar minuten al de fijne lijntjes in je gezicht verminderen. Kies voor een serum met hyaluronzuur (of ook wel bekend als HA) en breng dit dagelijks onder je dag- en nachtcrème aan. Voor een extra sterk effect breng je hyaluronzuur aan op een vochtige huid, aangezien dit serum vocht opneemt en vervolgens in je huid trekt.

2. Vitamine C

Niet alleen hyaluronzuur doet meteen veel goeds voor je huid, ook vitamine C werpt gelijk z’n vruchten af. Smeer je ‘s ochtends een vitamine C serum onder je dagcrème, dan zie je meteen een natuurlijke gloed op je gezicht. Daarnaast beschermt het de huid ook tegen vrije radicalen en helpt het pigmentvlekken en fijne rimpeltjes te verminderen. Ook bevat vitamine C een ingrediënt dat de aanmaak van collageen stimuleert. En jawel, daarmee voorkom je rimpels en fijne lijntjes in het gezicht.

3. Retinol

De grootste krachtpatser in het anti age-assortiment is retinol. In tegenstelling tot hyaluronzuur en vitamine C geeft retinol niet meteen een zichtbaar effect. Retinol, of ook wel vitamine A, is een sterk ingrediënt en wordt al jarenlang gebruikt om rimpels en fijne lijntjes te voorkomen. Het is belangrijk dat je het smeren van retinol langzaam opbouwt, zodat je huid hieraan kan wennen. Gebruik een serum met retinol hierom eerst twee keer per week en bouw dit vervolgens op naar om de dag. Je moet even geduld hebben, want pas na circa drie maanden ga je zichtbaar resultaat zien. Maar geloof ons: het resultaat is het meer dan waard. Je huid zal er strakker, jeugdiger en gezonder uitzien!

4. Glycolzuur

Glycolzuur – of ook wel bekend als AHA – is een ander effectief ingrediënt om rimpels en fijne lijntjes te bestrijden. Een doffe huid met pigmentvlekjes en fijne lijntjes oogt na het gebruik van glycolzuur een stuk frisser. Dit komt doordat de dode huidcellen door glycolzuur – op een veilige manier – worden opgelost in de vorm van een peeling. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd en krijgt je huid een gezonde uitstraling. Let goed op: gebruik glycolzuur niet iedere dag. Je brengt deze peeling twee of drie keer per week onder je nachtcrème aan. Doe je dit vaker, dan kan je je natuurlijke huidbarrière aantasten en liggen puistjes en oneffenheden op de loer.

5. SPF

Het dagelijks gebruiken van SPF is ook een manier om rimpels en fijne lijntjes tegen te gaan. Hierdoor krijgt de zon namelijk geen kans om je huid aan te tasten. Daarnaast is het extra belangrijk om SPF te smeren wanneer je producten als retinol of glycolzuur gebruikt. Deze producten verwijderen namelijk de dode huidcellen van je huid, waardoor de huid minder goed beschermd is tegen de zon. Smeren, smeren en nog eens smeren, dus!

Bron: Dingen voor Vrouwen, Good Housekeeping | Beeld: iStock

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.