Waarom kiezen voor een bladhoudende haag?

Een tuin is op allerlei verschillende manieren in te richten. Veel mensen kiezen ervoor om groen te verwerken in de tuin. Een tuin met bomen, struiken of planten staat toch gezellig en huiselijk. Heeft een tuin alleen een terras of tegels, dan staat dit vaak wat formeler en een stuk minder gezellig.

Toch ervaren we in de winter vaak dat planten doodgaan, bladeren van de bomen vallen en struiken wat door worden. Dit maakt de tuin ook meteen een stuk minder mooi. Wil je dit voorkomen, kies dan voor een bladhoudende haag in jouw tuin. Wil je hier meer over weten, lees dan dit artikel.

Bladeren het hele jaar door

Zoals gezegd heeft een bladhoudende haag het hele jaar door bladeren. Hiermee voorkom je dus dat jouw tuin er droog en dor uit gaat zien. Ook heb je niet te maken met lege takken die een wat sombere uitstraling aan de tuin geven. Met een bladhoudende haag heb je het hele jaar door bladeren waar je van kan genieten. Zo behoud je de gezellige sfeer in je tuin en hoef je je geen zorgen te maken over doodgaande struiken en planten.

Constante privacy in de tuin

Een bijkomend voordeel is dat een bladhoudende haag ook privacy biedt aan de tuin. Het is bijvoorbeeld mogelijk om jouw tuin te omringen met een bladhoudende haag zodat er niemand van buitenaf naar binnen kan kijken. Met andere struiken of hagen krijg je in de herfst en de winter het probleem dat de bladeren uitvallen. Men kan dan toch vanaf de straat jouw tuin inkijken, terwijl je dat eigenlijk niet wil. Met een bladhoudende haag geniet je het hele jaar door van privacy in jouw tuin.

Weinig tot geen bladuitval

Bovendien heeft een bladhoudende haag bijna geen bladuitval! Je loopt in de herfst dus niet constant rond met een bladblazer of hark om alle bladeren bij elkaar te verzamelen. Dit scheelt een hoop werk in de tuin. Uiteraard vallen ook bij bladhoudende hagen af en toe bladeren uit, net als bij iedere plant. Maar zoveel als normale planten zal het zeker niet zijn.

Verschillende stijlen bladhoudende hagen

Tot slot zijn bladhoudende hagen in allerlei soorten te verkrijgen. Er zit dus zeker een haag of struik bij die voldoet aan jouw wensen. Zo zijn er groenblijvende haagplanten die het hele jaar door niet alleen hun bladeren behouden, maar ook groen blijven. Ook zijn er varianten die gaan bloeien en bloemetjes groeien. Kortom, er is altijd wel een haag te vinden die bij jouw tuin past.

Photo by Zane Lee on Unsplash