Onmisbare items voor je make-up

Het aanbrengen van make-up vergt oefening en een goede verzorgde huid. In dit artikel vind je een overzicht van alle musthaves die je nodig gaat hebben. Handig voor beginners, maar weet dat ook professionals deze onmisbare items gebruiken. Laat je inspireren en begin jouw collectie met deze onmisbare items!

Skincare

Een goed verzorgde huid staat aan de basis voor het opdoen van make-up. Op een schone, verzorgde huid blijft make-up langer zitten en staat het vaak beter. Zorg dat je huid goed gehydrateerd is, want het te lang dragen van make-up kan ervoor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt. Met een verzorgende gezichtsreiniger en een fijne moisturizer is jouw huid goed voorbereid op het aanbrengen van make-up.

Make-up remover en reiniging

Een belangrijke eerste stap is eigenlijk altijd beginnen met het einde. Elke keer als je make-up wilt dragen is het namelijk van belang om het op een schone huid aan te brengen. Het reinigen van je huid is daarom essentieel. Micellair water is een ideale make-up remover voor ieder huidtype en reinigt gemakkelijk. Gebruik dit product door het aan te brengen op wattenschijfjes en neem hiermee de make-up voorzichtig af. Let wel op: alleen het gebruik van micellair water betekent niet dat je huid gelijk goed gereinigd is. Gebruik hiervoor nog een gezichtsreiniger zoals een zachte facewash om je huid goed schoon te krijgen.

BB creams/foundations

Naast een schone huid als basis is voor zowel beginners als professionals een goede BB cream of foundation een musthave. Hiermee breng je een basislaag aan en zorg je dat jouw huid er zo egaal mogelijk uitziet. Voor een lichte, natuurlijke look is een BB cream fijn. Deze crèmes zijn vaak ook nog eens verzorgend voor de huid. Voor meer bedekking is foundation je beste vriend. Bij allebei geldt de regel dat het niet te bedoeling is dat je het duidelijk ziet zitten. Het moet er uit zien als een soort ‘tweede huid’, maar moet niet zwaar of kleverig aanvoelen.

Gezichtspoeder

Degenen die worstelen met een vettige huid weten hoe moeilijk het is om te voorkomen dat je huid de hele dag door glanst. Zelfs met een goede foundation of BB cream krijg je dit vaak moeilijk weg. Gelukkig is hier een oplossing voor: een matte poeder. Na het aanbrengen van de basis (primer, foundation, etc.) ga je hier overheen met de poeder. Investeer in een poeder van goede kwaliteit die de hele dag blijft zitten en vergeet het er ‘s avonds niet weer af te halen, anders wordt je huid hier juist weer vetter van.

Make-up kwasten

Het grootste cadeau wat je jezelf kan doen voor het gebruiken van make-up is een fijne set make-up kwasten. Dit maakt een groot verschil met het egaal aanbrengen en gemakkelijk verspreiden van verschillende producten. Daarnaast helpen de kwasten om de huid hygiënisch te houden, mits je ze na gebruik wast. Er zijn kwasten in alle vormen en maten: kleintjes voor de oogmake-up, grotere voor foundation en poeders. Genoeg keuze dus!