Vitamine C-serums: welke huidproblemen verhelpen ze eigenlijk?

De stralende en egale huid die je ervan krijgt, is niet het enige voordeel.

Je hebt het vast weleens gehoord: als je een stralende en gehydrateerde huid wilt, kun je het beste met een vitamine C serum aan de gang. Wist je echter dat die serums niet alleen bij een gebrek aan hydratatie goed helpen, maar ook bij andere huidproblemen?

Vitamine C?

Als je nog niet eerder van vitamine C hebt gehoord: we geven je even een kleine recap. Vitamine C staat ook wel bekend als ascorbinezuur en is een antioxidant die de tekenen van veroudering van de huid voorkomt en de huid helpt te verhelderen en te revitaliseren. Het heeft dus een krachtig huidverbeterend effect. Dit is dan ook de reden waarom producten met vitamine C erg populair zijn.

Huidproblemen

Naast dat je er een egaal en stralend huidje van krijgt, heeft vitamine C nog meer voordelen. Zo helpt het ook om verschillende huidproblemen op te lossen, zoals vervaagde donkere vlekjes en een ongelijkmatige huidskleur. Het beschermt de huidcellen ook tegen directe schade van de zon éen het verhoogt de collageenproductie, waardoor je minder snel rimpels krijgt.

Er zijn overigens verschillende types vitamine C. Een daarvan is het L-ascorbinezuur (LAA), de meest krachtige en populaire vorm. Afhankelijk van de verschillende concentraties LAA kan een product de huid helpen om collageen aan te maken (met 3 – 10 procent LAA) of de huid te verhelderen en donkere plekjes te vervagen (wanneer de concentratie LAA nog hoger is dan dat).

Op de juiste manier gebruiken

Heb jij ook een serum aangeschaft met dit populaire goedje? Dan is het een goed idee om het in de ochtend te gebruiken. Hoewel er veel angst is rond het gebruik van vitamine C in de ochtend (met de overtuiging dat de huid gevoeliger zal worden voor zonlicht), is de waarheid precies het tegenovergestelde. Het beschermt de huid namelijk tegen schadelijke factoren zoals vervuiling, vrije radicalen, uv-stralen en andere factoren die ervoor zorgen dat hij er dof en futloos uitziet. The more we know!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.