Winterbruiloft op de planning? Dit trek je aan

2022 is het jaar van de zogeheten inhaalbruiloften. Door de pandemie en de lockdowns konden veel bruiloften de afgelopen jaren niet doorgaan. Nu sinds het begin van dit jaar weer alles kan en mag, wordt het huwelijk van veel mensen extra goed gevierd.

Heb jij deze winter ook een bruiloft op de planning staan, maar weet je niet goed wat je aan moet trekken naar een winterbruiloft? No worries: in dit artikel hebben we de beste tips en tricks voor je verzameld, zoals een groen pak voor mannen (én vrouwen) en winterse jurken voor vrouwen. Let’s go!

Kies voor een lange en warme winterjurk

Het is hartstikke logisch dat je in het koude najaar het liefst niet voor een zomerse jurk of rok gaat. De winter vraagt om een andere en vooral warmere look wanneer je een bruiloft hebt. Gelukkig zijn er heel wat prachtige lange jurken die je naar een winterbruiloft kunt dragen. Zo’n lange jurk houdt je hele lijf warm, helemaal wanneer je er een dikke panty onder draagt of misschien zelfs een paar dikke sokken in je laarzen aan kunt doen.

Komt de jurk (bijna) tot de grond dan kun je er zelfs een maillot onder aantrekken! Niemand die het ziet en dat is fijn, want maillots zijn heerlijk warm. Kijk naast de lengte ook eens naar het materiaal waarvan de jurk gemaakt is. Zo is een warme wollen jurk of tricot jurk ook echt een aanrader voor het koudere seizoen. Die kun je leuk stylen met stijlvolle laarsjes en een mooi kort jasje. Daarbij is een wollen jurk ook nog eens enorm chic!

Groen pak voor de ultieme winterbruiloft

Wanneer je een jurk in de winter toch echt net te koud vindt, kun je ook voor een mooi kostuum gaan. Tegenwoordig is een mooi pak echt niet alleen meer voor mannen bedoeld. Neem bijvoorbeeld een classy groen pak dat voor zowel heren als dames een echte eyecatcher is. Daaronder draag je een simpel shirt of een blouse en je ziet er prachtig uit. Voor mannen is een groen pak overigens ook echt een aanrader.

De kleur groen, en dan met name donkergroen, past heel goed in het winterse seizoen. Ga hierbij voor een lekkere dikke stof en de kans is klein dat jij het koud krijgt op die mooie dag. Vrouwen kunnen overigens ook nog kiezen voor een jumpsuit van wat dikker materiaal. Je hoeft er alleen nog maar een paar passende schoenen bij te zoeken en een paar accessoires en je bent helemaal ready.

Glitter and glamour op winterse bruiloft

Hoewel de kleuren voor kleding van een winterbruiloft vaak net iets ingetogener zijn dan voor een zomerse bruiloft betekent dit niet dat je niet op een andere manier kunt uitpakken. Wat dacht je van een feestelijke look met de nodige glitter and glamour? Glitters, pailletten en kleuren zoals goud en zilver kunnen heel goed op een bruiloft, mits je ze op de juiste manier combineert zonder dat het te fout wordt.

Combineer bijvoorbeeld een glittertop met een mooie nette broek of ga voor een jurk met zilveren details of glitters. Het grote voordeel van deze feestelijke looks is dat je dit soort kleding direct kunt gebruiken voor de feestdagen. Een feestje als oud en nieuw vraagt ook om de nodige glitters en pailletten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je zo’n outfit maar één keer draagt. Lekker voor gaan dus!

Draag de kleuren van dat winterse seizoen

Waar je tot slot nog op kunt letten, zijn de modekleuren van deze winter. Dat is vooral handig wanneer je twijfelt over de kleuren van de kleding die je aan wilt trekken naar de winterbruiloft. Er is namelijk ook zeker een aantal kleuren en outfits dat je absoluut niet moet dragen naar een bruiloft. Wit is bijvoorbeeld zo’n kleur die je altijd moet vermijden, tenzij het specifiek op de uitnodiging wordt gevraagd als dresscode. Dat is de enige uitzondering wanneer je wit mag dragen naar een bruiloft (of wanneer je zelf de bruid bent natuurlijk).

Deze winter is de kleur Very Peri dé modekleur; een mooie blauwpaarse tint. Ook Polar Night en Quiet Shade zijn bijzondere donkere tinten die tussen zwart, grijs en donkerblauw liggen en heel goed kunnen op een winterse bruiloft. Andere kleuren die sowieso in het koude seizoen kunnen zijn donkerrood, donkergroen, beige en teddybruin. Denk aan een donkerrode jurk, een groen pak, een blauwpaarse jumpsuit of een beige rok met een teddybruine blouse.

Photo by Samantha Gades on Unsplash

Laatste nieuws