3 Tips voor een bijzondere staycation rond de feestdagen

Heerlijk om tot rust te komen in de drukste maand van het jaar.

Wil jij voor het einde van het jaar nog even lekker een lang weekend weg? Rond de feestdagen de drukte ontvluchten om tot rust te komen? Wij hebben drie bijzondere staycations dichtbij huis voor je verzameld.

Brinckerduyn

Maak kennis met het meest luxe en duurzame vakantiepark van Nederland: Brinckerduyn. Gelegen in het hart van de Friese natuur, en voorzien van de meest state-of-the-art innovaties, kun je volledig duurzaam genieten van de pure natuur en luxe. De 34 premium Unbrick One vakantiewoningen bestaan volledig uit herbruikbare elementen; voornamelijk hout dat afkomstig is uit speciaal voor de bouw bestemde, duurzaam beheerde bossen. Verder hebben de woningen volledig geïntegreerde zonnepanelen en een oplaadpunt voor de elektrische auto.

Het luxe interieur is ontworpen in samenwerking met Jacobine Jonker en Toko Living. Denk aan een elementen bank, loungestoel, Samsung Q-LED televisie en Huddle lounge-netten voor de kinderen. Een bed waar je het liefst de hele dag in blijft liggen, een prachtige keuken die je maar al te graag mee naar huis neemt en de badkamer van je dromen. Niet alleen de inrichting is een lust voor het oog, de woningen zijn ook van alle gemakken voorzien: buitenverlichting met sensoren, ramen met horren, slimme speakers, een wijnkoeler en biertap, vaatwasser, wasmachine en ga zo maar door. En dan hebben we het nog niet eens over je privé terras gehad. Daar kun je loungen, dineren of de BBQ aanzetten, maar optioneel ook je eigen (verwarmde!) zwembad of sauna in.

Wat er in de omgeving zoal te doen is? Genoeg! Brinckerduyn is omringd met prachtige bossen, stuifduinen en heidevelden. Je kunt een route wandelen of fietsen of een kijkje nemen bij de dichtbijgelegen golfbaan. Tip van de redactie: iedere dag rond 17:00 komt de herder met zijn ruim 400 schapen terug naar de schaapskooi in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Geweldig om te zien. Blijf je liever op het terrein van Brinckerduyn, dan zul je je ook niet vervelen. In het clubhuis kun je altijd terecht om snacks of een goede fles wijn te halen, maar je kunt er ook bordspellen lenen. In de yogatuin kun je de rust opzoeken of deelnemen aan een groepsles. Zin om te bewegen? Reserveer dan de padelbaan of het hockey-/voetbalveld. Ook bij het bootcamp station kun je je in het zweet werken. Verder is er een (water)speeltuin voor de kleintjes of een kleine pannakooi om een balletje te trappen.

Meer informatie over Brinckerduyn vind je hier.

YAYS Antwerp Opera

Dé plek voor een staycation dichtbij huis? Deze bruisende stad Antwerpen staat bekend om de monumentale en historische gebouwen, maar is ook dé stad van architectuur, mode en design. Extra fijn dus dat Antwerpen een hotspot rijker is, want YAYS Antwerp Opera heeft dit voorjaar haar deuren geopend in het Diamantkwartier. het is, naast Den Haag, Amsterdam en Parijs, de vierde stad waar de karakteristieke aparthotels van YAYS gevestigd zijn. De aparthotels zijn allemaal te vinden in karakteristieke buurten en de gebouwen hebben een mooie link naar historie en/of design. YAYS Antwerp Opera is gevestigd aan de Frankrijklei en heeft 94 ruime, stijlvolle appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Het interieur is art nouveau style, maar wel met een speelse knipoog. Ook de geschiedenis van het Diamantkwartier komt terug in de details en inrichting.

Het leukste is misschien nog wel dat YAYS samenwerkt met lokale ondernemers. Met als motto Unlock the Neighbourhood wil YAYS gasten inspireren om de minder bekende kanten van een stad op te zoeken. In de lobby is er een YAYS Neighbourhood Wall te vinden, waar diverse tips en noviteiten vanuit de ‘neighbours’ van YAYS te vinden zijn. Ook de YAYS insiders zorgen er met hun tips en lokale netwerk voor dat je de hidden gems kunt ontdekken. Je vindt er persoonlijke tips en inspiratie – van de lokale cafés, dat ene rustige plekje in de stad, tot de minst toeristische activiteiten. Verder vind je in het diamantkwartier unieke musea, toonaangevende restaurants en de Vlaamse Opera is gelegen op loopafstand. Ook duik je vanaf je kamer zo het Antwerpse nachtleven in.

Enne, leuk nieuws: wij mogen onze lezeressen een kortingscode aanbieden! Met YAYSELEGANCE15 krijg je 15% korting als je je verblijf boekt via yays.com.

 

Jot + Fest

Jot en Fest zijn twee knappe tiny studios van 16m2, die je vlak naast elkaar vindt, in het mooie Olburgen; op de grens van de Veluwe, Achterhoek en IJsselvalei. Beiden in geheel eigen stijl: Jot is minimalistisch te noemen, met veel lichte tinten, voor optimale rust. Fest heeft juist een warme Scandinavische feel, waar je je direct in onder wil dompelen. Zowel Jot als Fest zijn ingericht met oog voor detail én gemak. Dus of je nou met je lief, kleintje, vrienden of gewoon lekker alleen bij Jot + Fest neerstrijkt… Hier kom je tot rust. 

Nadine en Rik zijn de founders. De reden dat ze Jot + Fest hebben gecreëerd is simpe: “Het leven is druk anno 2022, het lijkt alsof we met z’n allen een flinke inhaalslag aan het maken zijn. Heerlijk! Soms. Maar het resultaat is ook dat mensen wel heel veel ‘aan’ staan. Bovendien leven de meesten van ons tegenwoordig in een wereld waar veel ruis is. Van verkeer tot mobiele telefoons en van laptops tot meningen van anderen. Wij wilden een plek creëren waar je eventjes ‘uit’ kan, een plek waar je écht tot rust kan komen, waar je kan stilstaan bij de dingen in je leven waar je dankbaar voor bent en blij van wordt.”

Precies zo’n plek is Jot + Fest geworden. Je kunt sterrenkijken vanuit je bed, ontspannen in de hot-tub, de hele dag door muziek luisteren, genieten van de stilte, elkaar én befaamde streekproducten. De tiny’s zijn gelegen aan een weiland en bieden een uitzicht waar je u tegen zegt. Maar niet alleen de plek is prachtig, het is ook een goed startpunt om Oost-Nederland te verkennen. Vanaf Jot + Fest kost het je slechts 10 minuten om met de auto, via een pontje de IJssel over te steken en te genieten van de prachtige Veluwe. Heb je juist zin in een terrasje? Doesburg, Bronckhorst en Zutphen liggen om de hoek.

Meer informatie over Jot + Fest vind je hier.

 

Of je nou voor de feestdagen tot rust wil komen, of juist tijdens de feestdagen weg wil zijn: Nederland heeft veel mooie plekjes te bieden. Soms nog wel meer dan je denkt! Ga met je liefde een nieuwe stad ontdekken, met het hele gezin de natuur in of juist met een clubje goede vrienden aan het water zitten.

Laatste nieuws