Angelina Jolie over Brad Pitt: ‘Hij kneep de keel van een van de kinderen dicht’

Er komen voor het eerst details aan het licht over de vermeende mishandeling door Brad Pitt.

De vechtscheiding tussen Angelina Jolie (46) en Brad Pitt (57) sleept al jaren voort. Nu komen er voor het eerst details aan het licht over de vermeende mishandeling door haar ex-man. Volgens Jolie heeft Brad haar en haar kinderen mishandeld tijdens een vliegreis in 2016, zo meldt The New York Times

Geheimhoudingsovereenkomst

De actrice meldde het incident in een langlopende rechtszaak over een Franse wijnmakerij van het tweetal. In de papieren stellen de advocaten van Jolie dat de onderhandelingen over de Franse wijnmakerij, waar het tweetal al jaren om vecht, zijn stukgelopen. De reden hiervoor was omdat Pitt wilde dat zijn ex-vrouw ‘een geheimhoudingsovereenkomst’ tekende. Dit contract zou Jolie verbieden om buiten de rechtbank te spreken over de fysieke en emotionele mishandelingen die haar ex-man zou gebruiken op haar en haar kinderen. Daarna is het incident beschreven, dat plaats zou hebben gevonden in een privéjet van het stel.

Mishandelingen

Het gezin was in 2016 onderweg van Frankrijk naar Californië. Volgens het dossier ‘kneep Pitt de keel van een van de kinderen dicht en sloeg hij een ander kind in het gezicht’. Daarnaast zou hij ook zijn ex-vrouw Angelina Jolie bij haar hoofd hebben gegrepen en haar door elkaar hebben geschud. Ook zou hij bier over haar heen hebben gegooid en bier en rode wijn over hun kinderen heen hebben gegoten.

Een advocaat van de acteur zegt dat Pitt altijd verantwoordelijkheid heeft genomen voor wat hij in het verleden heeft gedaan, maar dat hij dat nooit zal hebben voor dingen die gewoonweg nooit zijn gebeurd.

Scheiding

De autoriteiten zouden in 2016 het incident al hebben onderzocht, maar dienden uiteindelijk geen aanklacht in. Toch bleek dit de druppel voor Jolie te zijn, dus vroeg ze vlak na de vlucht de scheiding aan. The New York Times laat weten de rechtbankpapieren te hebben ingelezen. Hierin zouden de beschuldigingen staan. De bekende krant vroeg de woordvoerders van de twee meerdere keren om een reactie, maar die is er nooit gekomen.

Bron: De Telegraaf | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws