Gooische Vrouwen-regisseur Will Koopman over heftige periode: 'Ik dacht dat ik doodging'

De regisseur laat weten dat een half jaar niks doen noodzakelijk is geweest voor haar gezondheid.

De 65-jarige Gooische Vrouwen-regisseur Will Koopman heeft een heftige periode achter de rug. Twee weken na het overlijden van haar man Lex, is ze meteen weer aan het werk gegaan. En dat eiste wel degelijk zijn tol, aangezien ze daarmee haar eigen gezondheid erg in gevaar heeft gebracht.

Longontsteking

Will Koopman is een van de meest succesvolle regisseurs van Nederland. Zo regisseerde ze onder andere Gooische Vrouwen, Vrouwenvleugel, Oogappels en Baantjer. Will was altijd een erg drukke vrouw, maar sinds haar gezondheid een harde klap heeft gekregen, is dat drukke leventje toch op een lager pitje gezet. Door een verwaarloosde en totaal uit de hand gelopen longontsteking kan de regisseur niet meer zulke lange dagen maken.

Zware operatie

"Ik voelde me al enige tijd niet goed", laat Will weten aan het AD. "Dan nam ik maar weer wat aspirines, omdat er veertig man op een set stond te wachten", vervolgt ze. Will vertelt dat het na wekenlang thuiszitten en antibioticakuren die onvoldoende aansloegen, bleek dat de helft van haar long vol met vocht lag, waardoor ze in mei een zware operatie moest ondergaan.

"Ik dacht dat ik doodging. Eenmaal thuis las ik wel wat scripts, maar het liefst zag ik verder niemand. Dat is niks voor mij. Ik kon mezelf niet meer afdrogen na het douchen en moest weer opnieuw leren traplopen."

Nog niet de oude

Tot op heden gaat het gelukkig goed met de regisseur, al is ze nog niet helemaal de oude. Zo vertelt Will dat ze soms tijdens opnames wat overbelasting voelt en dat een half jaar niks doen echt noodzakelijk bleek te zijn voor haar. "Je lichaam zegt gewoon: 'stop!'. Verrassend genoeg kon ik mezelf daar ook vrij gemakkelijk aan overgeven."

Bron: Story | Beeld: Brunopress