Dit moet je doen voor mooie, verzorgde nagels en handen

Je handen en nagels zijn het visitekaartje van je lichaam.

Het is voor vele mensen een struggle: hoe zorg je ervoor dat je nagels mooi verzorgd zijn en dat ook blijven? Verzorgde handen en nagels geven je direct een mooie uitstraling. Handen vallen nu eenmaal snel op en zijn het visitekaartje van je lichaam. Je kunt regelmatig naar een nagelsalon om je nagels te laten doen, maar dat kost tijd en geld. Minstens net zo fijn is het om zelf je nagels goed te verzorgen. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, je moet alleen even weten wat je moet doen. Plan regelmatig een uurtje voor jezelf om je handen en nagels te verzorgen, zo pak je direct die hoognodige me-time mee!

Verzorging voor je handen

Mooie nagels geven je handen een verzorgde uitstraling. Maar wist je dat je nagels er direct ook een stuk gezonder uitzien, wanneer je je handen goed verzorgt? Goede verzorgde nagels beginnen dus bij je handen. Je handen hebben voldoende hydratatie nodig om er mooi uit te blijven zien. Wanneer je dit niet onderhoudt wordt de huid snel droog. Vooral bij de kwetsbare en dunne huid van je handen valt dit meteen op. Deze kwetsbare huid komt snel onder druk te staan door invloeden van buitenaf, zoals lange blootstelling aan warm of koud water, schoonmaakmiddelen of zeep.

Beperk de gevolgen van een droge huid zoveel mogelijk door je handen regelmatig te behandelen met een voedende handcrème. Kies voor een zo natuurlijk mogelijk product. Door chemische toevoegingen aan de crème droogt je huid juist sneller uit. Zorg dat je altijd een tube in in je tas hebt zitten, zodat je waar je ook bent kunt smeren. Is de huid van je handen extreem uitgedroogd, dit komt vaak voor in de winter, maak dan eens gebruik van een speciaal handmasker. Bescherm daarnaast ook je handen tegen de zon door ze ook goed in te smeren wanneer je buiten bent. 

Nagelriemen verzorgen

Wanneer je je handen insmeert besteed dan extra aandacht aan je nagelriemen. Deze worden gemakkelijk vergeten bij het verzorgen je nagels, vaak omdat we niet weten wat we ermee moeten doen. Je nagelriemen zijn een beschermde laag aan het begin van je nagel. Gebruik een speciale nagelriemolie om ze mooi soepel te houden. Knip ze nooit af, maar duw ze terug met een bokkenpootje. 

Knippen of vijlen

Bij iedereen groeien de nagels anders. Bij de één duurt het een eeuwigheid voordat ze een beetje lengte hebben bereikt, bij de ander gaat het een stuk sneller. Over het algemeen kun je je nagels beter kort houden, zo blijven ze een stuk sterker en minder breekbaar. Wil je je nagels mooi in shape houden, maak dan gebruik van een vijl in plaats van ze te knippen. Hiermee kun je ze namelijk nog meer beschadigen en zo ontstaan er snel scheurtjes of haakjes aan je nagels. Zijn je nagels erg lang en moet er een flink stuk af? Knip ze dan eerst bij om ze vervolgens mooi in vorm te vijlen. Zo gaat het een stuk sneller, maar heb je toch nog het positieve effect van vijlen. 

Nagels lakken en drogen

Bij de verzorging van je nagels hoort natuurlijk ook een stukje uiterlijke schoonheid in de vorm van gelakte nagels. Mooie gelakte nagels zijn helemaal on trend. Dit kun je laten doen in een nagelstudio, maar je kunt natuurlijk ook zelf thuis aan de slag. Wanneer je je nagels lakt, wil je ook dat het zo lang mogelijk goed blijft zitten. Zorg dat je nagels schoon zijn, voor de beste basis. Begin met een basecoat en laat deze goed drogen voordat je de tweede laag aanbrengt. Sluit af met een doorzichtige topcoat en voilà, je nagellak blijft zeker twee weken goed zitten.

Voor het laten drogen van je nagellak, is het fijn om de beste nageldroger in huis te halen. Dit zijn apparaten die je bij een echte nagelsalon kunt vinden, maar die je thuis ook gewoon kunt gebruiken. Het werkt heel eenvoudig met warme/koude lucht of door op uv/led-verlichting en door gebruik te maken van zo´n apparaat, droogt je nagellak veel sneller. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over het feit dat je net na het lakken je nagellak alweer snel verliest doordat je met je vers gelakte nagels ergens tegenaan komt. Ook wanneer je thuis aan de slag gaat met bijvoorbeeld nailart is het erg handig om in huis te hebben. 

Beeld: Pexels

Laatste nieuws