Grote zorgen om Queen Elizabeth: familie is onderweg

Haar gezondheid gaat achteruit.

De gezondheid van Queen Elizabeth gaat achteruit. Dat hebben haar artsen laten weten, blijkt uit een zeldzaam statement van de royal family. De familie is onderweg naar Balmoral, het Schotse kasteel waar de Queen nu verblijft.

Zeldzaam statement

Normaal gesproken laat het hof niet veel los over de gezondheid van de Queen. Des te groter is de schok dat het paleis nu wél laat weten dat het niet goed met Elizabeth gaat. De Queen ontmoette eerder deze week de nieuwe Britse premier, waarna haar dokters haar al adviseerden om extra rust te nemen. Een afspraak op woensdagavond werd daarom geannuleerd.

“Na verder onderzoek deze ochtend maken de artsen van de koningin zich zorgen over de gezondheid van Hare Majesteit. Ze hebben aanbevolen om haar onder medisch toezicht te houden. De Queen blijft op Balmoral”, klinkt het statement van het paleis nu.

Familie naar Balmoral

De naaste familie van de Queen is nu onderweg naar het landgoed in Schotland. Buckingham Palace bevestigt dat in ieder geval prins Charles, hertogin Camilla en prins William naar Balmoral zijn vertrokken. De overige kinderen van Queen Elizabeth, prinses Anne, prins Andrew en prins Edward, zijn inmiddels ook onderweg naar Balmoral of daar net zijn gearriveerd. Prins Harry en hertogin Meghan, die deze week in Europa zijn, gaan volgens de BBC ook vandaag nog richting Schotland.

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.