7 Dingen die je moet regelen voordat je op vakantie gaat

Aha!

Wanneer je gaat reizen, is het belangrijk dat je eerst een aantal dingen regelt. Als je dat doet, kun je ervoor zorgen dat je vakantie ontspannen en probleemloos verloopt. Hier zijn zeven dingen die je moet regelen voordat je je koffers pakt.

1. Opvang en/of verzorging huisdieren

Als je huisdieren hebt, moet je ervoor zorgen dat ze tijdens je vakantie in goede handen zijn. Dat betekent dat je ze misschien bij een familielid, vriend of professional moet achterlaten. Houd er rekening mee dat pensions e.d. vaak al snel volgeboekt zijn tijdens vakanties. Zorg er dus voor dat je dit op tijd regelt en dat alle instructies (bijvoorbeeld diëten e.d.) duidelijk zijn voor degene die de zorg voor jouw dier(en) op zich neemt. Ook dierenpaspoorten en het telefoonnummer van de behandelend dierenarts moet je achterlaten. Mocht er iets gebeuren dan kan er meteen worden gehandeld.

2. Parkeerplek bij de luchthaven

Als je met het vliegtuig gaat, moet je ervoor zorgen dat je een parkeerplaats hebt geboekt bij de luchthaven. Je kunt natuurlijk ook de trein, de taxi of de bus nemen, maar vaak vinden mensen het lang parkeren een fijnere optie. Je kunt hiervoor terecht op parkos.nl. Zij bieden de beste deals op parkeren bij verschillende luchthavens en de parkeerplaatsen worden altijd persoonlijk geïnspecteerd. Je kunt gratis jouw reservering wijzigen en tot 24 uur voor aankomst annuleren.

3. Post en planten

Als je gaat reizen, moet je ervoor zorgen dat er iemand is die jouw post uit de bus haalt. Inbrekers zullen sneller toeslaan als ze duidelijk merken dat er niemand aanwezig is in een woning. Als de hele bus vol zit met post, dan nemen ze als je pech hebt een kijkje rondom en wellicht in de woning. Je kunt vragen of jouw buren een oogje in het zeil willen houden en ook de post uit de bus willen halen. Daarnaast willen ze misschien ook wel de planten verzorgen en de tuin sproeien als dit nodig is. Liever niet de buren vragen? Misschien is er wel een familielid dat dit voor je zou willen doen.

4. Verzekeringen

Zorg ervoor dat je verzekeringen op orde zijn. Als je een reisverzekering afsluit, moet je ervoor zorgen dat je alle relevante informatie hebt ingevuld. Geef dus aan met hoeveel personen je gaat reizen, waar je naartoe gaat en hoe lang je wegblijft. Als je iets vergeet te vermelden, kan dit consequenties hebben als je gebruik wilt maken van de verzekering. Als je schade aanricht met je auto, moet je ook zorgen dat je verzekerd bent. Als je niet verzekerd bent, dan moet je de kosten voor de schade zelf betalen. Dit kan in sommige gevallen erg duur zijn.

5. Paspoort of ID-kaart

Als je naar het buitenland gaat, moet je ervoor zorgen dat je een geldig paspoort of ID-kaart hebt. Het is belangrijk dat je nagaat hoe lang je paspoort nog geldig is. Als je namelijk met een geldig paspoort reist, dan kun je altijd met een gerust hart op vakantie gaan. Als je ID-kaart nog geldig is, moet je er wel rekening mee houden dat je sommige landen niet in kunt reizen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je naar de VS of het Verenigd Koninkrijk wilt reizen. Als je je paspoort of ID-kaart moet verlengen kun je dit het beste tijdig doen op het gemeentehuis in jouw woonplaats. Zeker rondom de vakantieperiode is het extra druk en kan het allemaal wat langer duren. Er is altijd een spoedprocedure mogelijk, echter hier betaal je altijd extra voor.

6. Visum

Het kan voorkomen dat je voor bepaalde landen een visum nodig hebt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je naar Turkije wilt reizen. Als je een visum nodig hebt, moet je ervoor zorgen dat je dit tijdig aanvraagt. In sommige gevallen kan het namelijk zo zijn dat je een tijdje moet wachten op het visum. Als je niet tijdig aanvraagt, dan is de kans groot dat je niet meer op vakantie kunt gaan. Dit is natuurlijk erg vervelend.

7. Vakantiebudget

Als je gaat reizen, moet je natuurlijk ook ervoor zorgen dat je genoeg geld meeneemt. Zorg er dus voor dat je een duidelijk budget hebt en dat je dat budget ook aanhoudt. Als je dat doet, kun je ervoor zorgen dat je geen geld tekortkomt tijdens je vakantie. Je kunt bijvoorbeeld van tevoren geld pinnen of gebruik maken van een creditcard (houd wel in de gaten hoeveel je uitgeeft, zodat je geen hele grote verrassingen tegenkomt na je vakantie).

Beeld: Pexels (Daria Shevtsova)