5x de leukste luisterboeken

Ideaal voor tijdens je vakantie!

Wie nog een vakantie in het vooruitzicht heeft, kijkt vast uit naar relaxen, borrelen en genieten van een goed boek. Ben jij nog op zoek naar een leuk luisterboek? Wij hebben vijf van onze favoriete boeken voor je op een rijtje gezet. 

Relaxen

Als we vakantie hebben, lezen we een stuk meer dan normaal. Aangezien je vaak alle tijd van de wereld hebt en geen werk om je druk over te maken, kun je met een boek heerlijk wegdromen. De vraag is altijd weer welke boeken je meeneemt naar je vakantiebestemming. Ze nemen veel ruimte in beslag en kunnen behoorlijk zwaar zijn. Gelukkig heb je tegenwoordig genoeg mogelijkheden om het jezelf wat dat betreft wat makkelijker te maken. Wat dacht je van een e-reader waar je honderden boeken op kunt bewaren, of een luisterboek? Je kunt ze eenvoudig vanaf je telefoon beluisteren en hoeft dus niet apart een e-reader aan te schaffen. We geven je vijf tips voor audioboeken die je echt moet luisteren.

Nieuwsgierig naar meer? Vind je luisterboek op Alleluisterboeken.nl. Hier vind je meer informatie over luisterboeken, en kun je eenvoudig uitzoeken wat voor jou de meest geschikte app is. 

  1. Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Een indrukwekkend debuutroman van Delia Owens, geschreven met liefde voor de natuur. Dit tot in de detail uitgewerkte verhaal is meeslepend en neemt je mee in het leven van Kya. Een jong meisje dat in haar eentje overleeft in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, ver weg van de bewoonde wereld. De natuur is haar school. Wanneer ze in aanraking komt met twee jongens uit de stad, staat haar leven ineens op de kop wanneer één van hen dood wordt aangetroffen. De setting wordt mooi beschreven en je leest het in één ruk uit.

2. Bult – Marieke de Maré

Prachtige debuutroman van deze schrijfster. Een prachtig vertellend verhaal met zinnen die stuk voor stuk raken. Poëtisch bijna, zeer origineel en met de juiste toon. Een verhaal over drie mensen die wonen op ‘Bult’, een heuvel. Tijdens het dagelijkse bezigheden bespreken ze de zin van het leven, met en zonder woorden. Met in het bijzonder aandacht voor de dood, verlies en afscheid nemen. Dit boek zet je aan het denken en is bijna meer kunst dan boek. 

3. De Zeven Zussen reeks – Lucinda Riley

Inmiddels een echte klassieker die je gelezen moet hebben. Vele vrouwen hebben deze populaire boekenreeks inmiddels al verslonden. Maar laat je niet tegenhouden door die populariteit. De boeken lezen vlot, maar nemen je volledig mee in het verhaal van zeven unieke zussen en de band die ze met hun vader hadden en het bijzondere verhaal daarachter. Gegarandeerd voor heel wat uren leesplezier, want met zeven delen in het verschiet ben je wel even zoet. Ieder boek vertelt het verhaal van één van de zeven zussen en neemt je telkens mee naar een ander deel van de wereld. En voor de liefhebbers: volgend jaar verschijnt het achtste deel. 

4. Zwemmen in het donker – Tomasz Jedrowski

Dit verhaal speelt zich af in Polen, 1980. De angstige Ludwik studeert binnenkort af aan de universiteit. Met zijn klasgenoten vertrekt hij op landbouwkamp waar hij Janusz ontmoet. Samen beleven ze een dromerige zomer waarin ze elkaar ontdekken. Een verboden liefde volgt. Eenmaal terug in Warschau komt de harde realiteit weer terug van het leven onder communistisch bewind. Dit verhaal is met heel veel gevoel geschreven en is aangrijpend van begin tot eind. Het gaat over keuzes maken, een onmogelijke liefde en offers die we moeten maken in het leven.  

5. De Camino – Anya Niewierra

Lotte Bonnet woont in Zuid-Limburg, dolgelukkig met haar man Emil. Hij is als vluchteling uit Bosnië gekomen. Emil pleegt onverwacht zelfmoord, terwijl hij op dat moment de Camino loopt. Lotte blijft in ontreddering achter. Als Lotte een jaar later zijn as uitstrooit in het land waar hij vandaan komt, ontdekt ze dat Emil dingen heeft verzwegen uit zijn verleden en heeft gelogen over zijn identiteit. Om meer te weten te komen over haar man besluit ze zijn route van de Camino te lopen in de hoop antwoorden te krijgen op haar vragen. Maar zonder dat ze het weet wordt ze in de gaten gehouden door iemand die hoopt dat ze die antwoorden nooit gaat vinden. Een meeslepende thriller, die je inzichten geeft in een stukje geschiedenis. Na het lezen van dit boek ben je geïnspireerd om ook de Camino te gaan lopen. 

Beeld: Pexels 

Laatste nieuws