Elegance tipt: de leukste to do’s

Maak je aantekeningen in je agenda?

Van een hippe lunchtent tot romantisch dineren en van een nieuw shopadresje, niet te missen festival en must see bioscoopfilm: iedere maand staan er nieuwe to-do’s in de agenda voor je klaar.

Me-time in de Dashl salon-in-shop in H&M
We hebben er even op moeten wachten, maar nu is het zover: de succesvolle Zweedse beautytech start-up voor lash-, brow- en nagelbehandelingen komt eindelijk naar Nederland. Na het succes in grote Zweedse steden, en sinds vorig jaar in Hamburg en Dusseldorf, heeft Dashl de deuren van hun eerste Beauty Bar in Amsterdam, een salon-in-shop in de H&M op de Dam, geopend. Daar kun je in een mooie roze setting terecht voor lash-, brow- en nagelbehandelingen. Boeken kan hier.

Lekker bingen: Westworld seizoen 4
Westworld keert deze zomer eindelijk terug voor zijn vierde seizoen na een onderbreking van twee jaar. Vorig seizoen verkende de echte wereld buiten het ‘pretpark’, waarin het leven van mensen zwaar wordt beïnvloed door een krachtige kunstmatige intelligentie in het midden van de 21e eeuw. Hoewel dit seizoen eindigde met Dolores die zichzelf opofferde, zal actrice Evan Rachel Wood terugkeren in het vierde seizoen als een nieuw karakter. Naast Wood zien we ook weer Thandie Newton, Ed Harris, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Luke Hemsworth en Aaron Paul. De futuristische meditatie over sterfelijkheid, wetenschap en onze honger naar technologie is nooit een grote HBO-hit geworden en dat is zonde. Want eenmaal aan het bingen is de serie onweerstaanbaar.
Westworld seizoen 4, nu te zien op HBO Max.

Geniet van de ‘Summer in the Caribbean Afternoon Tea’ bij Waldorf Astoria Amsterdam
Waldorf Astoria Amsterdam reist deze zomer af naar de Caraïben met hun volop geprezen Afternoon Tea. De Peacock Alley wordt ditmaal omgetoverd tot tropisch paradijs tijdens de ‘Summer in the Caribbean Afternoon Tea’. Executive Chef Sidney Schutte en Patissier Vipin Charly duiken in de bijzondere keuken en verwerken de Caraïbische ingrediënten op een unieke manier, zodat jij een reis maakt door de flora en fauna van de Caraïben. Denk aan ingrediënten als achiote of cassave en flamingo’s in de hoofdrol in het zoete slotstuk dat bestaat uit een soesje van vanille, kokos en roos. Reserveren kan hier.

Kijk House of the Dragon
De Game of thrones prequel-serie House of the dragon speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen van Game of thrones af. Het volgt de opkomst en ondergang van House Targaryen en de gebeurtenis- sen die de politiek van Westeros voor de komende generaties zullen bepalen. In de serie spelen Paddy Considine (The world’s end) en Matt Smith (The crown) respectievelijk King Viserys Targaryen en zijn zoon Prince Daemon Targaryen. We zijn benieuwd of de nieuwe serie het teleurstellende laatste GoT-seizoen kan doen vergeten.
House of the Dragon, vanaf 22 augustus op HBO Max

Bezoek Sushi & Asian Streetfood festival JOY
Liefhebbers van Sushi, Asian Streetfood en karaoke kunnen zich in september weer naar hartenlust tegoed doen bij Streetfood festival JOY. Tientallen foodtrucks serveren van 2 t/m 4 september een gevarieerd aanbod met de lekkerste Aziatische Streetfood gerechten in het rijkgedecoreerde Griftpark in Utrecht. De foodtrucks serveren smaakvol Asian Streetfood waaronder Yakitori, Bao Buns, Okonomiyaki, Japanse poffertjes en natuurlijk sushi. Bij de exotische cocktailbar waan je je even in het Verre Oosten. Ook niet onbelangrijk: bij de karaoke-sessie kun je je zangkwaliteiten ten gehore brengen, je kunt een sushiworkshop volgen of ’s avonds swingen op de beats van een DJ. Meer info vind je hier.

Heerlijk ontspannen bij HOUSE OF SEIYOU
Bij de prachtige salon van House of Seiyou (letterlijk huize van rust) wordt er een vleugje Japanse sereniteit gecombineerd met high-technology om bezoekers ultiem te laten ontspannen. Op de hoek van de Cornelis Schuytstraat loop je hier ieder moment van de dag naar binnen voor een unieke 3D massage, die ervoor zorgt dat je na slechts twintig minuten opgeladen en vol energie weer buiten staat. Geen ongemakkelijke uitkleedmomenten of fysiek contact; het enige wat je hoeft te doen is weg te dromen in één van de aangenaam en zeer geavanceerde massage stoelen. Boeken kan hier.

Geniet van late night latin streetfood bij Sins Of Sal
In een donkere pijpenla in hartje Amsterdam is een late night latin streetfoodbar geopend: Sins of Sal. het zondige zusje van latin restaurant Salmuera aan de Rozengracht. Bij Sins of Sal eet je in het schemerduister onder rode TL-verlichting Latin American streetfood met een decadente twist. Oesters slurp je met leche de tigre. Je topt er Sal’s prime cuts stiekem af met met foie gras. Of deelt de birria taco’s met beenmerg. Natuurlijk valt er ook voor de vega’s te snacken, bijvoorbeeld met de Tacos Orellana. Daarbij drink je een glas pure natuurwijn of kies je een van de prikkelende cocktails. Meer info vind je hier

Ga erheen: eerste flagshipstore van Curlygirlmovement in Amsterdam
Calling all curlies! Curlygirlmovement, het Amsterdamse merk in haarproducten met ruim 96.000 volgers en klanten wereldwijd, heeft een flagship store in hartje Amsterdam geopend. Een unieke Curly Hair Spa & Store aan het Rokin, waar krullenbollen terecht kunnen voor al hun curly hair needs. Vanaf het moment van binnenkomst word je ondergedompeld in een interactieve curly experience, met een focus op educatie en maatwerk. Iedere krul is tenslotte uniek! Je kunt bij de curly experts terecht voor persoonlijk advies, een haarroutine op maat en kunt alle producten testen in de testing area. In de hair spa kunnen curly klanten bovendien terecht voor een proteïne-behandeling en het opstellen van een gepersonaliseerd verzorgingsschema om thuis mee aan de slag te gaan. Meer info vind je hier.

Neem een Watsu-behandeling bij Conservatorium Hotel Amsterdam
Conservatorium Hotel Amsterdam biedt als enige hotel in Amsterdam Akasha in zijn spa aan: een luxe oase van rust midden in de stad. Bezoekers kunnen er genieten van een schitterend zwembad, jacuzzi, hammam, Watsu en sauna of gebruik maken van de compleet uitgeruste gym. Akasha combineert in haar behandelingen innovatie, westerse methodes met eeuwenoude, oosterse rituelen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, van facials en massages tot hydro-behandelingen. Uniek voor Amsterdam is het Watsu zwembad. Dit is een behandelingsruimte gewijd aan watertherapie. Het zwembad wordt verwarmd tot een optimale temperatuur om diepe ontspanning te bereiken. Tijdens de behandeling wordt de gast gedragen, ritmisch bewogen en gemasseerd door het warme water. Meer info vind je hier.

Eten bij high end restaurant SECRET GARDEN
Deze week is in Amsterdam high end restaurant SECRET GARDEN geopend. Geïnspireerd op multidisciplinaire horecagelegenheden in onder meer Londen, Madrid, Dubai en Parijs. Het gloednieuwe SECRET GARDEN is geopend in een monumentaal pand aan de Reguliersdwarsstraat, met een prachtige verstopte binnentuin aan de achterzijde. Ook binnen floreert de groene weelde en wanen bezoekers zich aan de rand van het Amazonewoud. De keuken wordt geleid door chef-kok Jeroen Romanesko. Het menu combineert de delicate en elegante smaken van de Japanse keuken en de frisheid en pit van de Peruviaanse keuken en wordt in shared dining vorm geserveerd. Van traditionele Peruviaanse ceviche tot Wagu A4 steak van de robata grill. De Japans-Peruviaanse fusion is ook op de cocktailkaart duidelijk terug te vinden, met cocktails die veel Zuid-Amerikaanse producten bevatten. Meer info vind je hier.

Een nieuw restaurant ontdekken, de mooiste flex werkplekken vinden, een festival dat je niet mag missen, een shopadresje waar je écht naar toe moet en nog veel meer… Ga jij er graag op uit? Dan kun je hier je hart ophalen. Iedere maand vind je hier op Elegance een nieuwe uitagenda met hotspots die je niet wilt missen.

Laatste nieuws