5 Tips voor het kopen van kinderkleding

Shoppen voor jezelf is leuk, maar winkelen voor je kinderen is misschien nog wel veel leuker. Zodra je zwanger bent of kinderen hebt staat je baby vaak direct op nummer 1. Wij helpen je op weg!

Stond je eerst zelf ieder weekend in de winkels voor nieuwe setjes of struinde je het internet af, nu wil je het liefst alleen nog maar items voor je kinderen scoren. Kleding kopen voor kinderen is niet altijd makkelijk. Het aanbod is overweldigend en alles is even schattig. Toch is het handig wel goed over de aankopen na te denken. Je baby of kind is binnen de kortste keren uit de kleren gegroeid en is soms nog best lastig om geschikte items te vinden. Met deze praktische tips wordt het gelukkig een stukje makkelijker!

Ga op zoek naar de leukste webshops

Online vind je de meest leuke kinderkleding. Een fijne website waar je terecht kunt voor het kopen van een groot assortiment is Omoda. Omoda ken je misschien vooral door het verkopen van schoenen. Sinds vorig jaar kun je er ook terecht voor heren- en dameskleding. Maar wist je dat daar dus nu ook nog eens de leukste kinderkleding aan is toegevoegd? Je kunt er dus inmiddels voor het hele gezin terecht. Lekker handig, zo ben je bij één winkel direct klaar. Hier shop je in ieder geval de laatste trends, handig voor kids die er graag modieus bijlopen.

Let op de juiste maten

Koop wat betreft kinderkleding liever een maat te groot. Zo zit de kleding in het begin wellicht iets te los, maar kunnen ze er ieder geval wel een tijdje mee vooruit. Ook handige uitvindingen kunnen het makkelijker maken om langer met de kleding te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld rompertjes die meegroeien, of broeken met een verstelbare band. Vaak is het even zoeken naar de juiste maten van verschillende merken. De ene maat is namelijk de andere niet.

Check wat er nog is

Voordat je losgaat en allerlei items in je winkelmand gooit, kijk eerst wat er nog allemaal in de kast hangt. Dit kun je samen met je kinderen doen zodat je direct kunt checken wat nog wel en niet past. Daarna kun je makkelijk inventariseren wat je precies nodig hebt. Heb je nog genoeg t-shirt in de juiste maat maar blijkt er nog maar 1 broek te passen? Dan weet je dat je broeken op je lijstje moet zetten. Houd ook rekening met de seizoenen. Is de winter in aantocht, dan is het handig om daar alvast rekening mee te houden en warme truien in te slaan. Zorg wel dat je een (aantal) maten groter koopt zodat je zeker weet dat ze die in de winter nog passen. Zo kun je weer een tijdje vooruit en hoef je niet te vaak te shoppen.

Betrek de kinderen erbij

Sommige kinderen vinden het hartstikke leuk om met mode bezig te zijn. Ze vinden het prettig om zelf hun kleding uit te kiezen, soms begint dit al op hele jonge leeftijd. Baby´s kunnen je daar natuurlijk nog niks over vertellen, maar op iets latere leeftijd vinden ze het soms al heel interessant. Samen op ontdekkingstocht gaan is een fijn momentje voor jullie samen. Het is dus ook leuk om gezellig samen op de website rond te kijken of de stad in te gaan. Het zal je verbazen hoeveel tijd ze soms besteden aan hun outfits. Kinderen willen graag zelf beslissingen nemen en vinden het dus erg prettig als ze betrokken worden bij het maken van keuzes, ook bij bijvoorbeeld het aanschaffen van kleding. Voordat je iets koopt vraag dus aan je kinderen wat ze leuk vinden en koop niet zomaar iets dat ze vervolgens nooit aan willen. Het helpt bovendien bij het leren maken van keuzes. Het is zonde als je allerlei kleding koopt die ze niet zien zitten. Zij moeten het ten slotte zelf dragen.

Comfort en duurzaamheid

Kinderen groeien meestal razendsnel uit hun kleren, ze dragen ze dus over het algemeen niet erg lang. Toch is het handig om te kiezen voor duurzame materialen die lang meegaan. De kleren moeten tegen een stootje kunnen, kinderen houden nu eenmaal van spelen, klimmen en vies worden. Je wilt dus niet dat er na een dag al scheuren en gaten in de kleding zit. Kies voor fijne stoffen die duurzaam zijn geproduceerd. Wanneer ze er eenmaal zijn uitgegroeid kun je mooie items ook nog prima verkopen of doorgeven aan vrienden of familie. Tijdens al het spelen is het ook prettig dat de kleding lekker comfortabel zit. Zachte stoffen zijn fijn, vooral voor kinderen die gevoelig zijn of last hebben huiduitslag.

Beeld: Pexels by Polina Tankilevitch