Dit kantoorartikel bevat de meeste bacteriën

Dit had je niet verwacht.

Dat je dagelijks op kantoor met bacteriën te maken krijgt, is vast geen schok. Maar welk kantoorartikel de meeste bacteriën bevat? Dat had je misschien niet zien aankomen.

Meeste bacteriën

Ondanks dat een kantoor (meestal) dagelijks schoon wordt gemaakt, blijft het met veel mensen een broedplaats van bacteriën. Daar doe je weinig aan, behalve zelf regelmatig je handen wassen en je eigen spullen schoon houden. Onderzoeken hebben gekeken naar wat nou écht vies is in een kantoor.

Dacht je ook dat je muis en toetsenbord de meeste bacteriën zouden bevatten? Wij ook. Maar het onderzoek wijst uit dat het toch echt je bureaublad is. Gevolgd door pennen en potloden waar jijzelf of collega’s aan hebben zitten kauwen.

Schoonmaken

Uit hetzelfde onderzoek kwam naar voren dat het regelmatig schoonmaken van je bureau, toetsenbord en muis de bacteriegroei flink tegengaat. Wat uiteraard logisch klinkt. 

En voor degenen die een lichte smetvrees hebben: veel bacteriën die het onderzoek gevonden heeft, zullen je geen kwaad doen. Maar misschien wel zo fijn om wat vaker je werkomgeving schoon te maken. 

Beeld: iStock

Laatste nieuws