Zo krijg je thuis hetzelfde fijne beddengoed als in een hotel

Aha!

Slaap jij ook zo lekker in een hotelbed en vraag je je af hoe het altijd zoveel fijner kan voelen dan thuis? Dan hebben we goed nieuws voor je! Je kan deze heerlijke slaapervaring gewoon mee naar huis nemen. Hoe dan? Met deze praktische tips slaap jij thuis voortaan net zo lekker als in een luxe hotel. 

Koop een groot bed

In luxe hotels staat meestal een groot kingsize bed waar je in kunt verdwijnen. De bedden hebben een extra dik matras van 25 tot 30 cm, dat veel comfortabeler ligt dan een matras met een standaard dikte van 15 tot 20 cm. Er ligt vaak ook nog een topdekmatras op dat gemaakt is van veren en dons. Hierdoor lig je heerlijk zacht en wordt het bed nóg comfortabeler.

Kies dus voor een heerlijk groot bed en investeer in een dik matras en topmatras. Het is een goede investering, want dikkere matrassen gaan langer mee. Het topmatras beschermt het matras en kan makkelijk worden omgedraaid. Doe er wel een matrasbeschermer omheen. Deze kun je makkelijk wassen en voorkomt dat er bacteriën en huisstofmijt in je matras komen. 

Zeg vaarwel tegen standaard kussens

Om te zorgen dat je lekker slaapt, liggen er op hotelbedden meestal twee tot vier donzen kussens en twee kussens met microvezels. De kussens zijn vaak breder dan standaard, namelijk 90 tot 100 cm. De standaardmaat voor kussens is 60×70 cm. Doordat de kussens breder zijn is de vulling beter verdeeld en liggen ze een stuk comfortabeler.

In de écht luxe hotels ligt er een chocolaatje op je hoofdkussen. En hoe leuk is het om dit thuis af en toe ook te doen? Zo heb je thuis ook dat luxe hotelgevoel en verwen je jezelf met wat lekkers. 

Crispy sheets

Het beddengoed in hotels is altijd smetteloos wit en knispert als je eronder kruipt. De dekbedden in hotels zijn over het algemeen gemaakt van fijne donsvezel of dons en voelen daarom zo lekker zacht aan. 

Lakens met een hoge draaddichtheid

Ga ‘hotel-style’ met lakens die zijn gemaakt van 100% geweven percal katoen. Let ook op de draaddichtheid. Hoe hoger deze is, hoe zachter de lakens zijn en hoe comfortabeler je ligt. De draaddichtheid wordt ook wel Thread Count of TC genoemd. Met een TC vanaf 300 inch² zit je goed.

Kwalitatief beddengoed 

Nu weet je hoe je je slaapkamer kan omtoveren in een hotelkamer met net zo’n fijn bed. Behalve dat een hotelbed superfijn en comfortabel is draagt het ook bij aan een goede nachtrust. Want kwalitatief beddengoed is belangrijk om lekker te kunnen slapen. 

Beeld: Pexels

Laatste nieuws