Deze 4 dingen moet je volgens een dermatoloog nooit op vakantie doen

En als iemand er verstand van heeft, is zij het wel.

Er zijn veel dingen die je op vakantie beter niet kunt doen. Maar wat echt niet kan volgens Dr. Anjali Mahto, consultant en dermatoloog van het British Skin Foundation, is je huid te weinig aandacht geven. Deze vier dingen zouden dermatologen nooit doen tijdens een zonnevakantie.

1. Exfoliërende producten gebruiken
Scrub je lichaam en gezicht een paar dagen voordat je op vakantie vertrekt. Als je tijdens je zonvakantie gaat peelen, zal je huid te kwetsbaar worden. Zelfs met goede zonnebrand kunnen UVA-en UVB-stralen je huid verbranden.

2. Niet douchen na het zwemmen
Probeer altijd te douchen na het zwemmen in een zwembad. Het chloor dat je er niet afspoelt zal bij een gevoelige huid sporen achter laten. Het kan zelfs rosacea, eczeem en psoriasis verergeren. Afspoelen en insmeren dus.

3. Je huid niet reinigen
Je zal misschien denken; met al dat water is alle viezigheid toch van mijn gezicht. Probeer toch in de ochtend en avond een goede cleanse in te lassen. De make-up, zonnebrandcrème of aftersun moeten er ook af, jawel.

4. Een laser hair removal inlassen voor je vakantie
Net zoals je huid scrubben, is ook laseren voor je zonvakantie een slecht idee. Het klinkt het meest logische om juist wel te doen, want je wil misschien haarvrij op het strand liggen. Maar dan heb je meer kans op verbranding en pigmentatie. Zorg er daarom voor dat je dit ruim voor je vakantie doet.

Bron: Women’s Health UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws