5 Musthaves voor een waanzinnig tuinfeest

Leg de invites maar klaar!

Heb jij je tuin al helemaal zomerklaar gemaakt? Dan mag dat best op een warme dag gevierd worden met een uitgebreid tuinfeest. Maar wat zijn nou echt musthaves als je gaat uitpakken? Lees dit artikel voordat je met party plannen begint.

1. Een barbecue

Ja, een geslaagd feest staat of valt natuurlijk met lekker eten (en drinken, maar daar komen we zo op). Dus een goede barbecue kan niet ontbreken. En zo veel hoeft het je niet te kosten. Voor een paar honderd euro heb je een prima barbecue waar je jaren plezier van hebt. Kies er eentje die mooi in de styling van de rest van je tuin past, want het is wel zo leuk als hij er een beetje knap bij staat.

2. Buitenverlichting

En dan niet van die schijnwerpers die aan gaan bij iedere verdachte beweging. Nee, een gezellig snoer met priklicht geeft ieder basic tuinfeest ineens een heel gezellig, knus en sprookjesachtig gevoel.

3. Een draagbare muziekbox

Een feestje is natuurlijk niet compleet zonder muziek. Draai een gezellige Spotify-playlist in elkaar, zet een box in de tuin waaraan je je telefoon kunt koppelen en je voorziet je gasten de hele avond van de beste muziek. Niet vergeten die box op te laden natuurlijk, dat kan een behoorlijke domper op het feest opleveren. Als je het leuk vindt, kun je je gasten ook uitnodigen om bij te dragen aan de afspeellijst.

4. Een zwembad

We hebben het al even benoemd, maar een zwembad is op die zwoele zomeravonden natuurlijk een must. Heb jij geen zwembad in je tuin? Gelukkig is er zeker een mooi opzetzwembad te koop. Het is heerlijk afkoelen als je van al dat eten en drinken een beetje oververhit begint te raken, maar ook als er kinderen aanwezig zijn.

5. Cocktailbenodigdheden

Een cocktailset met een shaker, jigger en roerlepel, siropen om door je cocktails te gooien, ijsblokjes en eventueel drank dispensers: je tuinfeest wordt in één klap onvergetelijk als je cocktails serveert. Wil je het echt goed aanpakken, dan kun je ook een kleine bar neerzetten en een cocktailshaker (die leuke neef?) inhuren. En anders gewoon zorgen dat er genoeg wijn koud staat, dat is altijd goed.

Photo by Ben Rosett on Unsplash