71-jarige Russische prinses Olga waagt zich aan datingapp

"Ik heb een talent voor het kiezen van de verkeerde mensen..."

Niet alle prinsessen hebben een lang en gelukkig sprookjeshuwelijk. De Russische prinses Olga (71) weet altijd foute mannen aan de haak te slaan en probeert het daarom nu op een datingapp.

Prinses Olga

De 71-jarige prinses Olga (tevens het nichtje van Queen Elizabeth) geeft bijvoorbeeld toe dat ze via datingapps op zoek is naar de ware liefde. In de realityshow Keeping Up With The Aristocrats legt ze uit dat haar dochter haar een handje heeft geholpen om haar account aan te maken.

“Het idee van de perfecte relatie en romantiek heeft me altijd aangesproken, maar ik heb een talent voor het kiezen van de verkeerde mensen. Het type man waar ik altijd opviel was de ‘ervaren moordenaar'”, aldus prinses Olga. Tja, dan vallen de ongure types op datingapps nog wel mee…

Koninklijke huwelijkskandidate

Grappig feitje: de moeder van prinses Olga probeerde haar ooit te koppelen aan niemand minder dan prins Charles. “Mijn moeder koesterde altijd de illusie dat ik die arme prins Charles zou trouwen. Ik zou vreselijk voor hem zijn geweest”, aldus prinses Olga.

In 1975 stapte prinses Olga in het huwelijksbootje met Thomas Mathew, lid van de Ierse adel. Hun huwelijk strandde echter veertien jaar later.

Hoewel ze een Russische Romanov is, brengt prinses Olga al haar hele leven door in het Verenigd Koninkrijk. Ze is zowel verre familie van Queen Elizabeth als van wijlen prins Philip.

Keeping Up With The Aristocrats

Samen met een aantal andere aristocraten is prinses Olga nu te zien in de Britse realityserie Keeping Up With The Aristocrats. (Uitgezonden op ITV, dus helaas nog niet beschikbaar in Nederland). Daarin krijgen de kijkers dus inkijkjes in het leven van Lords, Ladies en Prinsessen, om te ontdekken dat zij dus ook gewoon op datingapps zitten. Maar dan vanuit een leuk landhuisje.

Prinses Olga beschrijft haar ideale man trouwens als ‘lang, blond en slank’, mocht je nog een kandidaat voor deze kwieke royal op het oog hebben. Verwacht alleen geen luxeleventje, als toekomstig geliefde van Olga Romanov. In haar eigen woorden: “Ik ben geen gewone prinses. Thuis ben ik gewoon poep aan het scheppen, helaas, en geen kaviaar aan het eten.”

Bron: Beau Monde | Beeld: Instagram, BrunoPress - Joe Alvarez