Een kijkje in het paleis van Monaco waar prins Albert en prinses Charlene wonen

Zo wonen Albert en Charlene dus!

Al meer dan achthonderd jaar lang wonen de Grimaldi’s op dezelfde rots aan de Middellandse Zee. Op dit moment is het paleis het optrekje van prins Albert en prinses Charlene en je kunt nu zien hoe het er van binnen uitziet.

Binnenkijken bij de Grimaldi’s

Dat móet wel een lekker plekje zijn dus, als je het als dynastie daar al zo lang uitzingt. En dat is het ook best wel. Zo nu en dan vangen we een glimp op van de privévertrekken waarin prins Albert en zijn gezin wonen. Zoals in deze verjaardagsfoto’s voor prins Jacques en prinses Gabriella, die de Grimaldi’s afgelopen december op Instagram deelden. Visgraatparket, lange gordijnen, klassieke stoelen en zorgvuldig afgewerkte muren – precies zoals je een paleisinterieur verwacht, dus.

Zelf kijken

Maar wist je dat het ook als ‘gewone burger’ mogelijk is om het paleis binnen te wandelen? Vanwege het coronavirus hield het prinselijk paleis de deuren de afgelopen tijd gesloten, maar vanaf 1 juli 2022 is het eindelijk weer mogelijk om zelf een kijkje te komen nemen op de rots!

Rondleiding op de rots

Wie het prinselijk paleis vanaf de Port de Fontvieille bekijkt, snapt meteen waarom we het altijd over ‘de rots’ hebben. Het optrekje van de Grimaldi’s torent namelijk maar liefst 60 meter boven de zeespiegel uit.

Mocht je toevallig neerstrijken aan de Zuid-Franse kust deze zomer, dan is even buurten bij Albert en Charlene dus zeker een aanrader. Zelfs als je niet zo van de oude schilderijen en antieke meubels bent – veel bezoekers laten in hun reviews weten dat in ieder geval de uitzichten vanaf de rots de moeite waard zijn. Klimmen maar!

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress