3 Tips om een stijlvolle leesbril te vinden

En nu op zoek naar de perfecte bril.

Helaas komt er soms een punt in je leven dat je minder scherp gaat zien. Misschien merk je tijdens het lezen dat je je ogen moet samenknijpen om de tekst goed te zien. Dan is het tijd voor een leesbril. Je wilt natuurlijk goed voor de dag blijven komen, maar hoe vind je een stijlvolle bril die bij je past? Deze drie tips helpen jou aan een geschikte leesbril.

Tips

Met deze tips kun je op zoek naar een stijlvolle leesbril die bij je past. Vergeet niet om je ogen op te laten meten. Een bril met de juiste sterkte is cruciaal voor het draagcomfort.

1. Denk aan de vorm van je gezicht

Verschillende montuurvormen kunnen de natuurlijke contouren van je gezicht aanvullen of juist tegenwerken. Zo kunnen mensen met een ovaal gezicht de meeste monturen dragen, terwijl mensen met een vierkant gezicht beter een zachter, ronder montuur kunnen kiezen om hun gelaatstrekken in balans te brengen. Gelukkig is er veel keus wat brilvormen betreft. Van traditionele designs tot hippe leesbrillen met bijvoorbeeld een achthoekige vorm.

2. Vind de kleur die past bij je huid

Naast de pasvorm bepaalt ook de kleur of een bril goed bij je past. Als je een lichte huidskleur hebt, ga dan voor een bril met fellere kleuren. In het algemeen werken kleuren zoals rood, oranje, en geel goed bij mensen met een lichte huidskleur. Donkere huidskleuren worden het best aangevuld door donkere tinten zoals zwart, bruin en marineblauw.

Ook de haarkleur heeft invloed op de keuze van jouw bril. Als je donker haar hebt, kies dan voor rood en bruin; is je haar blond of lichter van kleur, ga dan voor levendige kleuren zoals blauw, groen en paars.

3. Het belangrijkst: het moet lekker zitten

Heb je de kleur en vorm van je voorkeur gevonden? Top! Maar een leesbril moet ook gewoon lekker zitten. Als je een breed gezicht hebt, zal een leesbril met een kleiner montuur niet in verhouding staan. Omgekeerd, als je gezicht aan de smallere kant is, zal het kiezen van een te groot montuur er ook onevenwichtig uitzien.

Nog iets om in gedachten te houden is dat de pootjes van de leesbril goed zitten. Zeker als je de bril langere tijd draagt is het belangrijk dat de pootjes niet te strak drukken of verschuiven. De juiste mix van druk en ondersteuning zorgt ervoor dat jouw leesbril comfortabel zit.

Photo by Sincerely Media on Unsplash