Dit zijn de grootste zomertrends voor de tuin

Welke is jouw favoriet?

De zomer staat weer voor de deur en dan willen we allemaal lekker buiten genieten. De beste plek hiervoor is je eigen tuin. Met behulp van een sfeervolle inrichting aan de hand van de nieuwste zomertrends. Hiermee lig jij de aankomende weken helemaal ontspannen in je eigen tuin. Heb je nog geen tuinmeubilair om comfortabel op te zitten? Bekijk dan eerst een aantal tuinmeubelen online. Doe hier inspiratie op en kijk wat het best bij jou in de tuin past.

Welke stijl past het best bij jou?

Voor de aankomende zomerperiode zien we verschillende tuinstijlen terugkomen. Bekende voorbeelden zijn de New Retro, Japandi en Club Chique. Iedere stijl komt in diverse kleuren, vormen en patronen waardoor er voor iedereen een geschikte optie is.

New Retro: Hiermee ga je helemaal terug naar de jaren 70 waar kleur en creativiteit nadrukkelijk naar voren komen. Haal dus alle vintage items van zolder en combineer ze met moderne tuinmeubelen. Bijvoorbeeld een aantal prachtige sierkussens met ronde of hoekige patronen in een hangstoel of een oude vaas als decoratie op je tuintafel.

Japandi: De Japandi trend is een combinatie van Japanse en Scandinavische designs en is dit jaar van het interieur naar de tuin gebracht. Met rustige kleuren en minimalistische aankleding krijg je een ontspannen sfeer. Heerlijk om tijdens de zomer uit te rusten op een comfortabele loungeset. Wat ook veel terugkomt in deze trend zijn natuurlijke elementen zoals een lichte kleur hout.

Club Chique: Voor de mensen die van een luxe uitstraling en comfort houden. De fijne warme stoffen en luxe decoratie brengen het gevoel van een 5-sterren hotel naar je tuin. Hier horen comfortabel loungemeubilair en warme blauwtinten bij. Om de elegante en chique uitstraling aan de stijl te geven, maak je gebruik van goud in de decoratie.

Een duurzame tuin

Duurzaamheid is nog nooit zo populair geweest als nu. Deze trend is perfect te combineren met de tuin. Om te beginnen kijken we eerst naar de verlichting. In een sfeervolle tuin wil je graag de juiste lichten hebben om in de avonduren ook buiten te zitten. Prachtige solar ledverlichting branden op een batterij die opgeladen wordt door zonne-energie. ’s Middags laden ze op en ’s avonds is het de ideale verlichting voor langs het looppad of onder een boom.

Een tuin vraagt ook om onderhoud. Alle beplanting heeft water nodig en dan het liefst regenwater. Hier zitten meer mineralen in en het bevat minder kalk. Gedurende de zomerperiode regent het aanzienlijk minder. Een duurzame oplossing hiervoor is een regenton. Tijdens de regenachtige periode vang je al het water om gedurende de zomer dit te gebruiken voor de beplanting.

Ten slotte kan je kiezen voor duurzame tuinmeubelen. Teakhout is een zeer duurzaam materiaal. Daarnaast is een kunststof zoals wicker weersbestendig waardoor je het onder alle omstandigheden buiten kunt laten staan. De levensduur van het tuinmeubilair gaat hierdoor langer mee waardoor het een duurzaam materiaal maakt.