Dit worden de jurken-trends van deze lente

Laat het mooie weer maar komen!

Een paar mooie jurken zijn onmisbaar in iedere voorjaarsgarderobe. Benieuwd wat deze lente de grootste trends worden? Lees mee.

Jurken met lange mouwen

Als de Nederlandse lente iets is, dan is het wel grillig. Hadden we eerder nog drie weken zonneschijn, hebben we nu opeens sneeuw. Een jurk met lange mouwen mag daarom niet ontbreken in de lentegarderobe van dress lovers. Perfect voor de wat koudere dagen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Julie Sergent Ferreri (@juliesfi)

Jurken met oversized kragen

Kun jij je nog herinneren dat de herfst van 2020 in het teken stond van de statement kraag? Nou, die kraag is terug. Dit keer zijn het daarentegen niet de blousejes die ermee zijn uitgerust, maar jurken. Perfect om een jurk en je algehele look wat interessanter te maken.

De bloemenprint

De bloemenprint was vorig jaar weer een dikke hit. En het jaar daarvoor. En eigenlijk het jaar daarvoor ook. We kunnen wel stellen dat de jurk met bloemenprint een ware spring klassieker is geworden. En geef de dragers daarvan eens ongelijk. De bloemenjurk is het perfecte item om de lente mee te verwelkomen en om fashionable voor de dag te komen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Trine Kjær (@trinekjaer_)

De roze slip dress

De allergrootste hit onder de lentejurken lijkt dit jaar de roze slip dress te zijn. Anderhalve week geleden ging de Zara slip dress viraal op Instagram en TikTok. Hoewel die specifieke jurk is uitverkocht, vinden liefhebbers wel een andere manier om aan een vergelijkbare satijnen jurk te komen. Toegegeven: de slip dress is wel wat aan de zomerse kant. Gelukkig kun je het item goed stijlen met andere items, zoals met een blazer of vest. Wel zo warm.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Natalie Lim Suarez (@natalieoffduty)

De gebreide jurk

Nog zo’n jurk die we elke lente (en herfst en winter) weer terugzien: de knitted dress. De knusse en comfortabele trend is perfect voor de frissere lentedag en een veilige optie om voor te kiezen als je geen outfitinspiratie hebt. Combineer met prachtige accessoires en je bent klaar!

Nog een lentetrend

De lente is het perfecte moment om jurken weer te herintroduceren in je daily wear, maar dit seizoen is ook het moment om nieuwe trends te proberen. Eentje die perfect samengaat met basic lentejurken? De cropped blazer.

Enkele weken geleden bleek de cropped blazer een ware hit te zijn. Menig celebrity werd erin gespot – zoals model Romee Strijd en zangeres Miley Cyrus – en we zien het item onze Instagramfeed steeds vaker sieren. Het fijne aan deze trend is dat je ‘m op zoveel manieren kunt dragen. We noemden net al dat je het jasje kunt dragen boven een luchtig jurkje, maar het gaat ook perfect samen met het klassieke witte t-shirt en een jeans.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws