Hoe ziet de zomer van 2022 eruit?

Na twee jaar lijkt het erop dat we ons ‘normale’ leven weer terug krijgen.

Nederland gaat weer open. We laten de komende weekenden alle coronamaatregelen los. Ook de horeca- en cultuursector mogen hun deuren weer openen. Zelfs de coronapas, waar veel kritiek op was, gaat er af. Ondanks de zorgen over nieuwe varianten van het virus, zijn we optimistisch over de versoepelingen en de zomer van 2022.

Coronamaatregelen

Het overgrote deel van de maatregelen die zijn genomen in de strijd tegen het coronavirus worden geschrapt. Na twee jaar lijkt het erop dat we ons ‘normale’ leven weer terug krijgen. Heel Nederland heeft hier lang op gewacht. Er zijn nog veel besmettingen, maar op dit moment kan de zorg de toestroom van patiënten die worden opgenomen verwerken. Hoe dan ook zal het coronavirus aanwezig blijven en zullen we rekening moeten houden met varianten. We kunnen niet wachten om zonder beperkingen weer overal naar toe te mogen. Geen QR-code meer, geen coronatoegangsbewijs en het mondkapje mag ook de prullenbak in. Ook de verplichte anderhalve meter laten we los. Iedereen kijkt uit naar een zomer vol leuke festival, terrasjes pakken, op vakantie gaan en simpelweg weer samenzijn.

De zomervakantie

Zie jij jezelf al vertoeven tussen de palmbomen op een wit zandstrand, met een azuurblauwe zee? Of ga je liever voor een actieve vakantie of een stedentrip? Twee jaar lang stond de wereld op oranje: reis alleen als het noodzakelijk is. Maar op dit moment wordt het reisadvies ontkoppelt van de coronasituatie. De reisbranche verwacht dat het aankomende zomer storm gaat lopen. De branche ziet nu al dat er veel vakanties worden geboekt en dat zal alleen maar meer worden. Echter moeten we wel rekening houden met de testplicht. Als we van buiten Europa naar Nederland reizen, moeten we ons laten testen. Ook al ben je gevaccineerd, heb je een booster of ben je hersteld van corona.

Pak de koffers maar alvast in! De jurkjes, rokjes, tops en korte broekjes mogen we weer uit de kast halen. En vergeet je slippers niet. Laat slippers bedrukken voor een ultiem vakantiegevoel. We kunnen niet wachten om verre reizen te maken en nieuwe culturen te ontdekken. Reizen verrijkt ons leven. We snappen ook heel goed dat je het risico nog niet durft te nemen om te een verre reis te maken. Een vakantie in eigen land is ook een goed idee. Nederland kent veel bijzondere plekken en is zeer geschikt om je (zomer)vakantie in door te brengen.

Feesten terug op de agenda

Het feesten, festivals, uiteten en de gezelligheid die erbij komt kijken hebben de meesten onder ons zo gemist. Twee jaar lang hebben we thuis gezet en konden we niet tot nauwelijks op stap. Gelukkig kunnen we aankomend festivalseizoen weer genoeg festivals bezoeken. Bezoekers genieten van de sfeer tijdens een festival. Ieder festival heeft zijn eigen vibe en het aanbod is ruim. Als er dan ook nog eens leuke acts op het programma staan en je met je vriendengroep samen kan genieten van de muziek en de gezelligheid, is een festival al snel geslaagd. Festivals willen graag promotie maken tijdens het seizoen en doen dit dan ook op verschillende manieren. Vaak geven ze bedrukte promotieartikelen weg aan de bezoekers. Bekende promotieartikelen zijn flesjes water, petten en zonnebrillen. Zonnebrillen bedrukken is een uitstekende keuze omdat ze zeker zullen opvallen tijdens het festival maar ook daarna.

Photo by Zan on Unsplash