Paradijselijke vakantie: de beste tips voor Mauritius

Mauritius staat al jarenlang in de lijst van droombestemmingen.

Mauritius staat al jarenlang in de lijst van droombestemmingen en is dé plek voor een paradijselijke vakantie. Logisch ook: slechts twee of drie uur tijdsverschil, geen jetlag, een azuurblauwe hemel en een temperatuur van gemiddeld 30o C. Elegance’s Emma vloog er naartoe en verbleef er in Club Med.

xxx

Mauritius ligt in de Indische oceaan ter hoogte van Madagaskar. Vanaf Schiphol vlieg je met een tussenstop naar Mauritius, maar sinds eind vorig jaar kun je met Air Belgium rechtstreeks vanaf Brussel naar het eiland vliegen. De reis ernaartoe neemt wat tijd in beslag – bijna 12 uur vliegen – maar dat ben je snel vergeten als je bijna op je bestemming bent. Zodra vanuit het vliegtuigraampje het eiland in zicht is, zie je al de prachtige kenmerken van Mauritius op je afkomen: groene natuur, witte stranden en helderblauw water.

Club Med staat bekend om de combinatie van vakantie vieren en activiteiten. In oktober 2021 is Club Med La Plantation d’Albion heropend na renovatie- en opfriswerkzaamheden. Het resort telt 266 kamers die allemaal even ruim en comfortabel zijn en ze zijn geïnspireerd op de rijke Mauritiaanse mengelmoes-cultuur. Ze liggen temidden van een weelderige tuin en gaan volledig op in het landschap. Wie wil, kan bij Club Med in alle luxe en privacy in een eigen villa verblijven, met een oppervlakte tussen 180 en 296 m2, privézwembad, tuin en persoonlijke butler. Niets zo aangenaam als bediend worden, aperitieven op een eigen terras en de zon bewonderen die ondergaat boven de Indische Oceaan.

Slow living

Bij aankomst op het resort van Club Med La Plantation d’Albion is er een warm onthaal van de enthousiaste medewerkers. Het eerste wat ik wil doen na een lange vlucht, is even bijkomen met een koud drankje en de voetjes in het water laten hangen. Nadat de kamers zijn toegewezen en ik een Carrie Bradshaw-momentje heb gehad op de indrukwekkende kamer: ‘Hello, I live here!’, is het tijd voor een verfrissende duik. Daar spot ik al snel mede Elegance-collega en styliste Lonneke Nooteboom die ook op het resort verblijft.

Het aanbod van de activiteiten en faciliteiten van Club Med Plantation d’Albion is groot en dat betekent keuzes maken. Hoewel het resort de perfecte plek is om te onthaasten en ik prima de hele dag op een strandbedje met een goed boek kan vertoeven, wil ik de activiteiten van het resort ontdekken. Met de handige Club Med app zie je in een oogopslag de activiteiten van die dag. Ik kies voor een ontspannende yogasessie die gegeven wordt op een rustige plek in het resort. Terwijl instructrice Amanda ons door een rustgevende sessie leidt, hoor je op de achtergrond de tropische vogels fluiten en ervaar ik totale ontspanning.

De avonduren staan vooral in het teken van food en drinks en er wordt iedere avond entertainment verzorgd door Club Med. Er zijn drie restaurants en twee bars op het resort waardoor er volop keuze is. In à-la-carterestaurant La Phare dineer je aan zee en in het main restaurant staat iedere avond een groots buffet klaar. De Mauritiaanse keuken is veelzijdig en je vindt er veel Aziatische invloeden in terug. Vooral pittige groenten en zuidvruchten staan op het menu met rijst of noedels. Maar ook aan de andere keukens wordt gedacht en het aanbod en de diversiteit is groots. Zelf kan ik niet wegblijven van de ananas. Dit eiland staat dan ook bekend om de lekkerste ananas ter wereld: de Victoria-ananas, die haar naam dankt aan de koningin van Engeland die regeerde in de periode dat Mauritius een kolonie van Engeland was. De ananas is zoeter dan gemiddeld en overheerlijk.

Onthaasten

De volgende dagen ga ik verder met het ontdekken van het resort en test ik onder andere paddleyoga en de tennisbanen. Yoga op een supboard in een golvende oceaan is een uitdaging, maar bovenal erg leuk. Er is helaas geen tijd om alles op het programma te doen, want de keuze is groot: snorkelen, coretraining, circuittraining, beachvolleybal en pilates. Daarnaast is er een uitgebreide gym
en worden er aqualessen gegeven. Ook kun je gebruik maken van de golfbaan in de buurt en worden er golflessen gegeven op verschillende levels.

De grootste luxe in deze tijd is toch wel onthaasten en dat ga ik doen in de spa. Hier worden verschillende behandelingen, massages en ceremonies gegeven. Denk aan Japanse bloesemceremonies, hammam treatments, Polynesische massages, maar ook facials en bodyscrubs. Ik geniet van een ontspanningsmassage en de heerlijke geuren van de oliën. Daarna kom ik tot rust in de zen zone van de spa. Met een kopje thee en de voeten omhoog luister ik naar de ruisende golven.

SPA cabine de massage double

Wonderschoon Mauritius

Maar er is meer te ontdekken op Mauritius. Tropische wouden, natuurgebieden, bergen en watervallen, het is alsof alle blauw- en groentinten zich verzameld hebben in deze uithoek van de Indische Oceaan. Er zijn veel plekken en routes voor mooie wandelingen. Tip is een van de grootste watervallen van Mauritius, de Chamarel waterval. Hier vind je ook de seven coloured earths waarvan de naam het al zegt: zevenkleurige zandduinen. Als je verder over het eiland trekt, zie je duidelijk dat Mauritius een smeltkroes is van verschillende culturen en religies die harmonieus naast elkaar leven. Zo spot je er boeddhistische en hindoestaanse tempels in het straatbeeld, maar ook islamitische moskeeën en rooms-katholieke kerken.

Wanneer je vanaf het strandbedje naar de oceaan kijkt, lonkt de (onder)waterwereld. Vanuit Club Med ga ik met medereizigers en een vrolijke bemanning aan boord van een boot die ons naar de lagune van Mauritius brengt. We zijn nog geen half uur onderweg of er springen al dolfijnen om ons heen, magisch! Aan de westkant van het eiland bij Ile aux Benitiers vind je de beroemde lagune van Mauritius waar het water ongelofelijk kristalblauw is. Hier krijg je echt dat droomparadijsgevoel. Een groot deel van de lagune is ondiep waardoor je er perfect kunt zwemmen en snorkelen. Onder water spot je gekleurde vissen en koraal. Ook duikfans kunnen in de wateren van Mauritius hun hart ophalen. Terwijl we weer koers zetten richting het resort en de wind door onze haren waait, bereidt de bemanning een heerlijke verse bbq voor ons. Ultiem genieten en echt een aanrader!

Je boekt een verblijf bij Club Med La Plantation d’Albion via www.clubmed.nl. Er is tevens een tweede Club Med resort op het eiland: Club Med La Pointe Aux Canonniers. Een meer op families gericht resort. Sinds eind vorig jaar vlieg je direct met Air Belgium vanaf Brussel naar Mauritius. Vanaf Schiphol vlieg je met KLM veelal met een tussenstop in Parijs.

Tekst: Emma Berkhout

Laatste nieuws