OFYR: een totaalconcept in buiten koken

Een buitenkeuken is de laatste jaren een prominentere rol gaan spelen.

De keuken is voor veel families het hart van het huis. Het is de plaats waar we samenkomen, koken en de dag bespreken. De laatste jaren trekken mensen ook steeds meer naar buiten, waardoor de buitenkeuken een prominentere rol is gaan spelen.

We leven met z’n allen steeds meer buiten. Het terras is een plek waar we komen om te ontspannen, genieten, koken en eten. Wereldwijd denken we meer na over de natuur, waardoor we ons bewuster worden van regionale en seizoensingrediënten. Het is dan ook geen verrassing dat we veel aandacht willen besteden aan het design en de functionaliteit van onze buitenruimte.

Het unieke aan OFYR

In een moderne buitenkeuken gaat koken over veel meer dan traditioneel grillen. Naast het bereiden van heerlijke gerechten, staat op het terras vooral de gezelligheid centraal. En dat is waar het om draait bij OFYR. Dit kooktoestel heeft een kegelvormige vuurschaal die op een sokkel staat. Hierop ligt een ronde plancha-achtige kookplaat die een open vuur omringt. De unieke vorm en het warme vuur nodigen mensen uit om samen te komen rond de OFYR. Opwarmen, contact maken en genieten van de gezelligheid en het eten. Dat is precies waar OFYR voor staat.

De ronde plancha-achtige kookplaat van OFYR.

Gezond en gevarieerd eten

OFYR gebruikt een unieke houtgestookte plancha-kookmethode, waarbij er geen direct contact is met het vuur, de rook of het verbrande vet. Op het grote kookoppervlak kunnen hele maaltijden, inclusief bijgerechten, tegelijkertijd bereid worden. Daarbij sijpelen overschotten automatisch weg in het vuur. Zo worden de natuurlijke smaak- en voedingsstoffen van de ingrediënten bewaard.

Met behulp van veelzijdige accessoires kunnen daarnaast verschillende kooktechnieken worden toegepast. De OFYR Pizza Oven bevat bijvoorbeeld naast een pizza steen en de dubbele stalen cloche, ook een dubbelzijdige gietijzeren plaat waarop gegrilld kan worden. Zo kun je pizza’s bakken in de houtgestookte oven, om vervolgens andere ingrediënten te grillen op de gietijzeren plaat en de bakplaat van de OFYR. Op deze manier wordt het nog makkelijker om een gebalanceerde maaltijd te bereiden.

Let’s OFYR

OFYR inspireert haar klanten erg graag. Zo heeft OFYR al een kookboek uitgebracht met maar liefst 72 recepten. Verder is er een OFYR Club gelanceerd, een app waarin OFYR-eigenaars nog meer recepten vinden voor ieder moment van de dag: van ontbijt tot hapjes en desserts.

Beeld: AFYR