Editor’s picks: 3x mooie tijdloze loafers

Benieuwd wat de Elegance redactie onlangs, in haar (online) shopping bag heeft gestopt?

Benieuwd wat de Elegance redactie onlangs heeft gekocht, in haar (online) shopping bag heeft zitten, of op haar wishlist heeft gezet? Vandaag onze drie favoriete loafers du moment.

Tijdloze schoen

Je hebt soms van die klassieke items die iedere vrouw in haar garderobe zou moeten hebben. Een wit shirt, een leren jasje én een paar tijdloze loafers. De loafer begon ooit als een mannenschoen, maar is vandaag de dag ook in iedere vrouwenkast een musthave. Het is de go-to schoen die bij iedere outfit past. Of het nou met een stoere mom jeans en oversized blazer is, of juist preppy met sokjes en een rokje: je schuift hem aan je voeten en bent klaar om te gaan. Onze favorieten:

Prada loafers – €750

Het is misschien wel hét musthave muiltje van het seizoen: de Prada loafer. Een tijdloze schoen met het bekende zilveren Prada logo op de bovenkant van de voet. Voor de trendy dames onder ons is er ook een versie met platform zool, die net een tikkie stoerder is. De loafer werd al gespot tijdens fashion weeks, bij celebs en ook ’s werelds grootste influencers hebben een paar in hun garderobe. Je moet het stugge leer even inlopen, maar daarna heb je ook wat: een klassieke loafer die nog jarenlang meegaat.

Prada loafers

& Other Story loafers – €110

Hoewel klassieke loafers altijd goed zijn, kunnen ze ook een tikje tuttig zijn. En dat is niet de look waar iedereen naar zoekt. Gelukkig zijn chunky zolen dé trend van het jaar en komen dus ook loafers nu met een dikke zool. Perfect voor als je voor een stoerdere look wil gaan. Deze mat leren stappers van & Other Stories maken iedere outfit af. De gouden gesp maakt het geheel wat spannender en zorgt ervoor dat de schoen meteen een statement item wordt. Maar vergis je niet: ze ogen dan wel stoer, maar passen ook gerust onder een pantalon of jurk. Pluspunt: de dikke rubberen zolen zorgen ervoor dat je er uren op kunt lopen.

& Other Stories

Vagabond loafers – €130

Deze mooie gepolijste loafers zijn een musthave in iedere schoenenkast. Ze kosten geen rib uit je lijf, maar ogen wel duur en elegant. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat ze daardoor maar een seizoen meegaan: Vagabond staat bekend om haar hoogwaardige kwaliteit. Vooral van de details van de Alex Loafer zijn we fan: de opstaande naden, de zichtbare stiksels en natuurlijk de franjes aan de voorkant. Een plaatje om naar te kijken, maar al helemaal om te dragen.

Vagabond Loafers

Mode inspiratie nodig? Van de perfecte jeans en elegantste sieraden tot musthave make-up producten en de mooiste interieur items: iedere week deelt de Elegance redactie haar favoriete mode, beauty en lifestyle items in de Editor Picks rubriek, zodat jij genoeg opties hebt voor je eigen wishlist!

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws