Tips om zelf een perfect fotoboek te maken

De hoeveelheid Nederlanders dat in eigen land op vakantie ging is flink gestegen, namelijk met 12% dus dat zijn maar liefst 2.092.800 meer Nederlanders. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg plaatsen waar je jouw insta waardige foto kunt maken of mooie foto's voor jouw fotoboek.

Een ander voordeel is dat je niet te maken hebt met de zogeheten jetlag als je in Nederland vakantie viert! Terwijl je hier ook volop in de zon op het strand kunt liggen, of in de zee kunt zwemmen. Ben jij zo'n persoon die wanneer zijn of haar vakantie klaar is, de vakantiekiekjes alleen maar op Instagram plaatst? Doe er een keer iets geks en leuks mee, maak een fotoalbum van 2021 want dit jaar kan niet gekker worden!

Gebruik speciale edit programma's

Je kunt tegenwoordig veel makkelijker een fotoalbum in elkaar zetten, zonder al dat knippen, lijmen en plakken van vroeger. Nu kun je software gebruiken om je foto's mee te bewerken. Zo hoef je namelijk niet veel verstand ervan te hebben om toch een mooi fotoboek te maken. Alles wordt namelijk goed uitgelegd aan de hand van duidelijke tekst en het meeste hoef je niet eens zelf te doen!

Welk formaat wil je hebben?

Voordat je begint moet je natuurlijk wel weten hoe groot het boek moet worden. Bij een vakantieboek wordt vaak aangeraden om een liggend boek te doen met een groot formaat. Zo komen jij en je foto's er het beste uit te zien en heb je ook nog eens genoeg plek om al jouw foto's kwijt te kunnen. Je kunt er ook voor kiezen om een portret boek te maken, maar kijk vooral zelf welk formaat het beste past. Wanneer je dat doet zit je nooit fout!

Witruimtes maakt classy

De meeste zullen geneigd zijn om de pagina's tot aan de rand toe te vullen met foto's, alhoewel dit zeker kan hoeft dit niet altijd het mooiste te zijn. Wanneer je witruimtes om de foto's heen gebruikt geeft het een stijlvol en classy look eraan. Zo komt je beeld veel beter naar voren, de kleuren spatten meer van het boek af. Waardoor je in de winter nog eens heimwee krijgt naar dat lekkere bruine huidje.

Maak het passend bij je bestemming

Het is juist leuk wanneer je je fotoboek aanpast voor de plek waar je naar toe bent geweest. Want ben je naar het zonnige Griekenland geweest of naar New York voor een citytrip? Voor alle bestemmingen zijn er verschillende thema's waar je uit kunt kiezen voor je fotoboek. Je kunt ook kleuren kiezen die bij je foto's passen. Zo maak je jouw fotoboek echt van jou!

Beleef je reis opnieuw in jouw fotoboek

Het fotoboek word pas echt leuk wanneer je erin terug kijkt en precies weet waar je naar toe bent geweest en welke herinneringen je er hebt opgedaan. Daarom is het leuk om een kaart erin toe te voegen, zo kun je aangeven waar je naar toe bent geweest en welke foto's je daar gemaakt hebt. Ook kun je bijvoorbeeld je wandelroute laten zien of waar je naar toe bent gereden. Wanneer je bijvoorbeeld bent gaan roadtrippen kun je meerdere kaartjes toevoegen op verschillende plekken in het boek, om zo alle plekken te laten zien waar je geweest bent.

Vergeet je bijschrift niet!

Jijzelf weet natuurlijk waar een foto over gaat, ook wat de herinnering erachter is. Maar een ander weet dit niet altijd, daarom is het dus belangrijk om een bijschrift toe te voegen aan je foto's. Een korte maar duidelijke tekst dat je vrienden en familie laat weten waar de foto over ging en waarom je hem gemaakt hebt bijvoorbeeld. Het horen natuurlijk echt geen hele lange teksten te zijn maar bijvoorbeeld wat informatie over de plek waar je naar toe bent geweest en wat je daar gedaan hebt is altijd handig. Als je bijvoorbeeld naar een zonnige plek bent geweest zoals aan het strand dan kun je erbij schrijven wat voor een boek je hebt liggen lezen, of hoeveel ijs je hebt gegeten die dag. Of bijvoorbeeld hoeveel kilometers je die dag hebt afgelegd om naar die mooie plek te komen.

Beeld: Foto door Alex Andrews via Pexels