8x Doen op de Filipijnen

Op zoek naar een mooie bestemming voor unieke ervaringen?

De verre reizen lonken weer. Op zoek naar een mooie bestemming voor unieke ervaringen? Op de Filipijnen kun je cultuur snuiven, relaxen op parelwitte stranden, zwemmen met walvishaaien en genieten van vele delicatessen. We beloven dat je je hier geen seconde verveelt.

1. Duurzaam genieten

Afgelegen van alle drukte ligt het award-winnende Amorita Resort op het meest zuidelijke puntje van Bohol’s schiereiland Panglao. Zoals op veel plekken op de Filipijnen staat duurzaamheid ook bij deze accommodatie centraal. Zo filteren ze het douchewater, kweken ze hun eigen groente en vangen ze gebruikte olie op om heerlijk geurende zeepjes van te maken. Kortom: een verblijf waarbij je zowel jezelf én de wereld om je heen een stukje blijer maakt.

Bohol Beach Club

2. Hemels

Ruim 2000 jaar oud, aangelegd door de lokale bewoners en wereldberoemd. Dan hebben we het natuurlijk over de door de Ifugao aangelegde ‘trappen naar de hemel’. De rijstterrassen zijn namelijk tegen een steile helling aangebouwd. In de regio van Banaue kun je tijdens een adembenemende bergwandeling terechtkomen bij de vallei. Tip: blijf langer dan een dag om de zonsopgang én -ondergang te bewonderen én een duik te nemen in de Tappiya-waterval.

Locals in Banaue

3. Cultuurrijk

Bij een bezoek aan de Filipijnen mag je hoofdstad Manilla uiteraard niet overslaan. Hier waan je je even in een andere wereld dankzij de verschillende culturele invloeden. Het hedendaagse Azië en de vroegere invloeden van de Spanjaarden en Amerikanen komen hier op wonderlijke wijze bij elkaar. Onze aanraders? Bezoek Malate en Ermita voor het eeuwenoude centrum, Makati voor een avond in moderne hippe bars en Quezon City wanneer je onder de locals wilt zijn.

Skyline van Manilla

4. Tropisch

El Nido staat voor ultiem relaxen, schattige boutiques en idyllische restaurants aan het strand. Toeristisch, maar zeker niet opdringerig. Vooral als je Nacpan Beach bezoekt. Na ruim een uur rijden arriveer je op dit tropische witte strand waar je direct kunt afkoelen in de azuurblauwe zee. Wij garanderen: het is de hobbelige zandwegen meer dan waard.

5. Spookaapje

Tijdens een bezoek aan de Filipijnen krijg je er hoogstwaarschijnlijk nieuwe vrienden bij. De tarsiers – ook wel spookaapjes genoemd – zijn enorm populair door hun kleine formaat en grote ogen. ’s Nachts gaan ze vaak op jacht naar insecten en reptielen en overdag blijven ze het liefst op één plek voor de welbekende middagslaap. Hierdoor kun je ze gemakkelijk vinden en bewonderen. Dit kan samen met een gids of bij het speciale bezoekerscentrum in de stad Corella.

Tarsiers

6. Oog in oog

Op zoek naar een adrenaline-boost? Dan moet deze activiteit wel bovenaan je to-dolijst staan. Snorkelen met walvishaaien in hun natuurlijke omgeving doe je in Donsol op Luzon. De maanden november, december, mei en juni zijn hiervoor het meest geschikt. Indrukwekkend is het zeker, aangezien de haaien tot wel dertien meter lang worden en ongeveer twaalf ton wegen. De strenge WWF-regels op locatie zorgen ervoor dat deze bedreigde diersoort niet in gevaar komt, zodat we nog lang van de haaien kunnen genieten.

Snorkelen met walvishaaien

7. Kunstzinnig

Kunst speelt een belangrijke rol op de Filipijnen. De bevolking mag het leven graag vieren, wat zich onder meer uit in talloze festivals. Bij het jaarlijkse MassKara Festival in Bacolod City overtreffen de artiesten en dansers elkaar met felle kleuren en rijkversierde maskers. En alleen toekijken is geen optie. Houd er maar vast rekening mee dat de vrolijke dansers je in de levenslustige menigte meetrekken.

Aliwan Festival

8. Eco-spa

The Farm is the place to be wanneer je voor, tijdens of na je trip even wilt opladen. Dit wellness-centrum heeft de titel Best Medical Wellness Resort in the World ontvangen en mag dus zeker niet ontbreken gedurende je reis. Het luxe eco-resort ligt in Batangas, vlak bij de hoofdstad Manilla. Ideaal om te combineren dus. Ga je voor een fijne spabehandeling, mindfulness-sessie of schuif je aan in de veganistische keuken? Kies welke activiteit jou het meeste aanspreekt voor een ontspannen middag.

Tekst: Lotte van Zijl | Beeld: Phillippine Department of Tourism

Laatste nieuws