Reistip: Huur een boot op je vakantiebestemming

Wij dromen nu al weg.

Misschien heb je er weleens over gehoord: een boot huren om je vakantie op door te brengen. De laatste tijd wordt het steeds populairder in binnen- en buitenland en dat is niet onterecht. Op vakantie met de boot is een verfrissende en avontuurlijke manier om je vakantie door te brengen. Als je denkt aan helderblauw water, witte stranden, de warme zon, palmbomen en kliffen dan krijg je toch spontaan zin om op vakantie te gaan? Op vakantie met de boot is nu makkelijker dan ooit. 

Boot huren voor op vakantie

Bij Nautal kun je een boot huren op jouw lievelingslocatie. Er zijn duizenden boten beschikbaar over heel de wereld. Er is natuurlijk ook keuze in de boten die beschikbaar zijn. Je kunt kiezen uit motorboten, zeilboten, catamarans en zelfs luxe jachten! Zeilboten en catamarans zijn natuurlijk erg aantrekkelijk voor de echte zeilfanaten, maar ook als je weinig ervaring hebt met zeilen kun je er een huren. Veel mensen huren namelijk een boot met schipper. Het voordeel van schippers is dat ze je mee kunnen nemen naar de mooiste plekjes en dat ze je alles kunnen vertellen over het besturen van een boot mocht je dit willen leren. De boten zijn voorzien van slaapcabines, badkamer en kombuis, waardoor je comfortabel je vakantie door kunt brengen. Het leuke daarvan is dat je het gevoel hebt dat je in een vakantiehuisje zit, met het verschil dat dit vakantiehuisje je meeneemt naar de mooiste plekjes!

Waar kun je een boot huren?

Je kunt overal waar water is boten huren. Misschien ben je jezelf alvast aan het oriënteren op een bestemming voor de zomervakantie. Populaire locaties om een boot te huren zijn het Middellandse Zeegebied, met Spanje, Italië en Griekenland en Kroatië als meest belangrijkste locaties. De Middellandse Zee staat natuurlijk bekend om de prachtige omgeving, met helderblauw water en heerlijk weer, zoals op de Griekse Eilanden Zakynthos, Lefkas en Corfu. Huur een boot om te gaan eilandhoppen of maak een vaartocht langs de prachtige kusten van Kroatië of Italië voor een onvergetelijke ervaring!

Voor de thuisblijvers is er ook genoeg te doen. Het is namelijk ook een leuke ervaring om het Nederlandse landschap te doorkruisen met de boot. Friesland is een populaire provincie om een boot te huren. Er zijn hier veel meren en kanalen, waardoor er veel vaarroutes mogelijk zijn en bijna alle dorpjes en steden bereikt kunnen worden met de boot. Het is natuurlijk ook mogelijk om een vaarroute af te leggen naar de Waddeneilanden, of over het IJsselmeer langs historische vissersdorpjes als Volendam.

Als het je beter uitkomt om op een ander moment te reizen dan tijdens de zomer, zijn er natuurlijk ook nog genoeg andere locaties. Een van die locaties zijn de Caraïbische eilanden. Ontspan onder de warmen zon met uitzicht op witte stranden en een kokosnoot in je hand, terwijl de mensen in Nederland verkleumen. Klinkt goed toch?

Wanneer kun je het beste op vakantie gaan met de boot?

Wanneer je op vakantie gaat, hangt natuurlijk af van je eigen voorkeur. Het hoogseizoen loopt vaak tussen juni en augustus, wanneer de temperatuur vaak aangenaam is, er weinig neerslag valt en er goede vaaromstandigheden zijn. Wanneer je op tijd een boot reserveert, krijg je vaak vroegboekkorting en veel aanbieders hebben ook een gunstig annuleringsbeleid. Hierdoor kun je met een gerust hart je bootvakantie voor 2022 boeken!

Met hoeveel mensen kun je op vakantie?

Je kunt met zoveel mensen als je wilt op vakantie. Veel mensen gaan bijvoorbeeld met het gezin op vakantie met de boot, of gezellig met vrienden. Je kunt er natuurlijk ook een romantische boottocht van maken samen met je geliefde. Hoe dan ook zorgt een bootvakantie altijd voor een onvergetelijke ervaring!

Beeld: Pixabay