Aha: om deze reden moet je juist wel sokken in bed dragen

Dit hadden we eerder moeten weten.

Soft photo of woman on the bed with old book and cup of coffee

Sokken in bed dragen: de een is er groot fan van en de ander hoeft er niks van weten. Hoewel het misschien niet heel sexy oogt, zou het wel kunnen helpen om sneller in slaap te vallen. 

Lichaamstemperatuur

Volgens Dr. Jess Andrade doen we er allemaal goed aan om sokken in bed te dragen. Via haar TikTok-account Doctor Jesss legt ze uit dat je brein dan eerder doorheeft dat je in slaap wil vallen. “Het houdt je voeten warm en hierdoor gaan de bloedvaten open en die helpen het lichaam afkoelen.”

Een koeler lichaam is wat je wilt als je in slaap wilt vallen, zo licht de dokter toe. “Een koud lichaam vertelt het brein dat het tijd is om te gaan slapen. Mensen die sokken dragen vallen vaak sneller in slaap.”

@doctorjesssI wear socks to bed so don’t come at me im not weird♬ presleywalker - PresleyWalker

5 Planten voor in je slaapkamer om beter te kunnen slapen

Beste sokken

Dr. Andrade is niet als enige overtuigd. Ook Roy Raymann, slaapexpert bij Philips Research en secretaris van de Nederlandse vereniging voor Slaap-Waak onderzoek, benadrukt dat het nuttig kan zijn om sokken in bed te dragen. “Mensen vallen eerder in slaap als de voeten warm worden door het dragen van sokken”, vertelde hij eerder aan NRC.

Er moet alleen wel een kleine kanttekening bij worden geplaatst. Sokken kunnen namelijk ook te strak zitten, waardoor de bloedtoevoer naar je voeten afneemt. Kies dus speciale bedsokken of draag sokken die geen strakke bovenrand hebben.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock