Wauw: prinses Amalia schittert op nieuwe officiële portretfoto's ter ere van 18e verjaardag

Wat staat ze er beeldig op!

De Prinses van Oranje, 2021

Prinses Amalia blaast vandaag 18 kaarsjes uit. Ter ere van deze bijzondere dag publiceert het koningshuis nieuwe officiële portretfoto's van de prinses. En wat staat ze er beeldig op!

Volwassen

De prinses kroop voor de lens van portretfotograaf Frank Ruiter, die de eer kreeg om haar voor haar 18e verjaardag in Paleis Huis ten Bosch op de foto te zetten. Het resultaat zijn een reeks prachtige portretten waarop een zelfverzekerde Amalia te zien is. De prinses oogt volwassener dan ooit. Niet gek, want mocht haar ouders iets overkomen, dan wordt zij onze koningin. Al hoopt Amalia wel dat die dag nog ver weg is. "Blijf jij maar gewoon lekker gezond eten en veel sporten", zei ze onlangs in het boek Amalia over haar vader.

Prinses Amalia Prinses Amalia Prinses Amalia

Toekomstige koningin

Nu onze toekomstige koningin achttien jaar is, wordt ze ook officieel lid van de Raad van State, het adviesorgaan van de regering. Veel advies zal ze voorlopig echter niet geven, want de rol is vooral symbolisch. De enige plicht die ze zal hebben, is het ondertekenen van wetten. Ook moet ze een toespraak houden wanneer ze binnengeleid wordt in de Raad van State, welke live wordt uitgezonden op televisie.

Voorbereidingen

Hoewel er vanaf vandaag een hoop dingen zullen veranderen in het leven van de (nog steeds jonge) prinses, zien we haar voorlopig dus nog niet op de troon en ook nog niet veel aan het werk. Voordat de prinses een kroon op haar hoofd zet, wilt ze eerst gaan studeren en de wereld ontdekken. Op dit moment geniet ze nog van een tussenjaar, waarin ze al druk bezig is met het voorbereiden van de opleiding en het opvolgen van haar vader. Wij hebben er in elk geval alle vertrouwen in!

Bron: Beau Monde, Libelle, Nu.nl | Beeld RVD - Frank Ruiter