Top 4 leukste campings van Italië voor de zomer van 2022

Boeken maar!

Italië is een enorm populair vakantieland en dat vinden wij terecht! Het land bestaat uit mooie eilanden en sfeervolle steden met een rijke historie. De zon schijnt er zomers volop en als klap op de vuurpijl kun je er heel lekker eten en drinken. Als je denkt aan het Toscaanse gebergte, de Almafikust en de Dolomieten, dan lijkt Italië toch te bestaan uit alleen maar prachtige vakantiebestemmingen? Houd jij ook van Italië en ben je van plan de aankomende zomer op een Italiaanse camping door te brengen? Dan hebben wij een paar tips voor je. We vertellen je graag over de vier Italiaanse campings die tot onze favorieten behoren.

1. Camping Norcenni Girasole Club

Deze topcamping ligt ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Florence. Het is een grote, luxe camping die je meer doet denken aan een vakantieparadijs. Deze camping heeft een magnifieke ligging in de Chianti-regio, tussen eindeloze wijngaarden en olijfbomen. Wil je dus echt een unieke camping in Toscane, dan is Norcenni Girasole Club de place to be!

Door de hoogteverschillen heeft deze camping mooie terrassen en uitkijkjes. Norcenni heeft allerlei leuke accommodaties waarin gekampeerd kan worden. Wat dacht je van een stacaravan met een fraaie veranda of van een flinke safaritent die van alle luxe is voorzien? Ook het bijbehorende waterpark is groot en spectaculair. Er zijn meerdere buitenzwembaden, een overdekt zwembad, een wildwaterbaan, een bubbelbad en een sauna. Wil je wandelen, paardrijden en/of mountainbiken? Ook dat is op deze Toscaanse camping mogelijk. Voor de fanatieke (en minder fanatieke) sportliefhebbers zijn er diverse sportactiviteiten en outdoor-activiteiten te doen. Er zijn ook meerdere restaurants en het spreekt voor zich dat er een ijssalon is. Toscane en dan vooral de regio van Chianti, wordt vaak als één van de mooiste regio’s van Italië beschouwd. Als je een dagje buiten de camping wilt doorbrengen, is een bezoekje aan de kleine dorpjes en schilderachtige wijnboerderijen vlakbij de camping een aanrader. Camping Norcenni Girasole Club is echter zo groot en zo luxe dat je hier misschien niet eens aan toe komt.

2. Camping Altomincio Family Park

Altomincio Family Park is een camping vlakbij het Gardameer. Belangrijk detail voor ouders en kinderen: deze camping is autovrij. Op de camping vind je alles wat je nodig hebt voor een onbezorgde vakantie. Er is natuurlijk een fijn zwembad, maar er zijn ook diverse winkeltjes, restaurants, pleintjes en gezellige hofjes. Mocht je ook graag iets buiten de camping doen, dan zijn de nabijgelegen dorpjes Lazise, Sirmione en Bardolino erg leuk om te bezoeken.

De Altomincio camping is weliswaar groot, maar doet toch aangenaam knus en kleinschalig aan. De indruk van kleinschaligheid ontstaat, doordat het uit twee delen bestaat. In het lage gedeelte zijn de zwembaden, winkeltjes en restaurants te vinden. Als je naar het koele hogere gedeelte gaat, heb je een riant uitzicht over het Family Park.

Houd er rekening mee dat hier alleen stacaravans zijn. Met je tent of eigen caravan, kun je hier niet terecht.

3. Camping Barco Reale

Deze camping is alleen al de moeite waard door de spectaculaire ligging. Stel je voor: de zon schijnt, je dobbert ontspannen op het water en je uitzicht bestaat uit ongerepte Toscaanse heuvels, zo ver als je kijken kunt. Voor als je meer van de regio mooie wilt zien, is Camping Barco Reale camping een goede uitvalsbasis, het ligt middenin Toscane, tussen Lucca en Florence in.

Barco Reale camping is een camping zoals de echte kampeerder het graag ziet: hier kan nog authentiek gekampeerd worden! Er is plek voor jouw tent, vouwvagen of caravan. Als je geen staanplaats wilt, maar liever een accommodatie huurt, dan is dat hier ook mogelijk. Je kunt kiezen uit onder meer een bungalow, stacaravan of safaritent. Het kenmerk van deze camping is het vele groen. Dit zorgt voor een tof outdoor-gevoel, precies zoals je dat wilt als kampeerliefhebber.
Voor de kleine kinderen is er een animatieteam en een zwembad. Maar ook voor het gezin als geheel en de grotere kinderen wordt er veel leuks georganiseerd. Mocht je andere behoefte hebben, dan huur je gewoon even een fiets of e-bike voor een rit door de prachtige Toscaanse omgeving.

4. Camping Bella Italia

Aan de zuidkant van het Gardameer ligt Camping Bella Italia. Het aantrekkelijke van Camping Bella Italia is hun eigen strandje aan het meer. Houd je van glamping én van Italië? Dan zit je goed, want je kunt hier ook luxe accommodaties, zoals stacaravans en safaritenten en zelfs appartementen huren. Deze camping heeft zoveel te bieden, dat je het ook vakantiepark zou kunnen noemen. Alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke onbezorgde vakantie vind je hier bij elkaar. Er zijn vier goede restaurants, vijf grote zwembaden inclusief waterglijbanen en diverse sportvelden. Daarbovenop wordt er ook nog een bomvol activiteitenprogramma aangeboden. Op deze camping ben je omgeven door mooie hoge bomen die op warme dagen voor aangename schaduw zorgen. Wanneer je met een drankje op het terras zit, heb je een wonderlijk uitzicht over het Gardameer en de omringende rotspartijen.

Laatste nieuws