Dé bestemming voor een honeymoon of zenvakantie: de Malediven

Welcome to paradise!

Een reis naar de Malediven is het summum van een droomvakantie. Villa’s op palen in een helderblauwe zee, hagelwitte stranden en palmbomen met wuivende bladeren. Dé bestemming voor een honeymoon of zenvakantie. Het wonderschone, ultra-luxe resort JOALI Maldives is geliefd door celebs, luxe liefhebbers en Elegance.

Wat en waar?

De Malediven is een archipel van bijna 1200 koraaleilanden in de Indische Oceaan. Boek je een reis naar de Malediven dan boek je over het algemeen een reis naar een resort. Er zijn bijna 200 resorts op de Malediven en er wordt door de hotels groot uitgepakt met glijbanen in zee, een onderwaterrestaurant en zelfs een tropische ijsbaan. Maar JOALI ontwijkt de concurrentie op een serene manier zonder extreme nieuwigheden. In plaats van ideeën aan je op te dringen, is dit een resort dat je de ruimte geeft om precies uit te vinden wat jij wilt van je vakantie of dream getaway. Wij leggen uit waarom vele reizigers het hier zo heerlijk vinden.

Waanzinnige villa’s

De 73 accommodaties van JOALI Maldives zijn verdeeld in watervilla’s, strandvilla’s en uitgebreide residenties. De watervilla’s zijn vooral geliefd bij Europeanen, want ze passen perfect in het plaatje van een droomreis naar de Malediven. Gasten uit andere werelddelen kiezen eerder voor strandvilla’s. De interieurs zijn ontworpen door Autoban, een ontwerpstudio uit Istanbul. Zij hebben de perfecte verhouding gevonden tussen een luxe en sophisticated uitstraling en het gebruik van natuurlijke materialen en verschillende texturen. De villa’s zijn licht en groots, met extreem hoge plafonds waardoor je meteen een vrij gevoel krijgt. De ruimtes lopen vloeiend in elkaar over waardoor de villa ook intiem voelt. De details komen terug in de bewerkte houten panelen en roségouden invloeden die in de hele villa te vinden zijn. Met ook nog eens een prachtige – en goed gevulde – minibar voel je je hier heel snel thuis.

Ultiem ontspannen

Iedere gast van JOALI Maldives kan tijdens het verblijf gebruik maken van een beach cruiser met eigen naamplaatje om van de villa naar de andere faciliteiten op het eiland Muravandhoo te fietsen. Tas in het mandje voorop en je fietst zo over de houten boardwalk langs de watervilla’s naar het hart van het resort. Hier vind je fijne ‘common spaces’ zoals een groot zwembad met zonnebedden en het strand. Je ervaart al snel dat het hier heerlijk rustig is, omdat veel gasten ook genieten van hun privacy in de villa’s.

Spa & sport

Echt tot rust komen doe je in de uitgebreide spa. Dompel je onder in een wereld van vrede en rust met de verschillende rituelen en behandelingen. Zoals hammam-rituelen, gezichtsbehandelingen met rozenkwarts en rustige meditaties. Daarna maak je een wandeling door de healing garden waar kruiden en andere ingrediënten groeien die in de spa worden gebruikt. Sportliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen: de fitnessruimte staat vol gloednieuwe Technogym apparatuur. Of neem deel aan de yoga- of pilateslessen. Want zeg nou eerlijk: yoga bij zonsondergang op deze tropische bestemming is toch werkelijk een droom?

Culinair genieten

Je boekt een verblijf bij JOALI inclusief ontbijt waarbij je geniet van een ultra-uitgebreid ontbijtbuffet met talloze keuzes. De à la carte lunch vindt iedere dag plaats bij het restaurant Mura dat naast fijne klassiekers ook veel gezonde opties biedt zoals wraps en pokebowls. Bijzonder is dat het resort vijf restaurants op het eiland huisvest en daardoor zijn er genoeg opties om tijdens je verblijf te variëren. Van het Italiaanse Bellini’s tot aan het Japans-Peruaanse Saoke, ieder restaurant is bijzonder en de gerechten zijn uitmuntend. JOALI werkt samen met beroemde en gerenommeerde chefs van over de hele wereld die hun kennis en expertise graag delen en demonstreren bij het resort. Met drie sommeliers in huis biedt JOALI een uitgebreide wijnkaart met pairings en fijne aanbevelingen. Er is ook een wine cellar waar proeverijen worden georganiseerd voor wie even wil ontsnappen aan de warmte.

Onderwater avonturen

Hoe mooi en paradijselijk het op het eiland ook is, de onderwaterwereld verwondert je. Vanaf het strand of vaste land heeft de oceaan iets groots en overweldigends, maar onder water voelt alles zen, alsof je even in een andere wereld bent. De felgekleurde vissen die rustig om je heen zwemmen, zijn werkelijk wonderschoon. Vanaf je eigen watervilla of het strand zwem je zo de zee in, maar ook kun je vanuit het resort dagtrips naar andere plekken op de Malediven maken voor een duik- of snorkelervaring. Duik het helderblauwe water in en spot haaien, schildpadden, dolfijnen en de beroemde manta rays (roggen).

Let’s go!

Het is een flinke reis naar de Malediven. Er gaan geen directe vluchten en de meeste overstappen vinden plaats op Dubai. Je vliegt in zeven uur van Amsterdam naar Dubai en vervolgens nog ruim vier uur naar Malé. Heerlijk om dan voor meer comfort te kiezen. Tip: vlieg business class met Emirates en ervaar fijne voordelen en extraatjes, zoals de chauffeursservice en loungetoegang op de luchthaven.

Je zit op een stoel die naadloos terugzakt in een volledig plat bed met een zacht, comfortabel matras en een knuffelige deken en ontvangt een essential-kit van het luxemerk Bulgari. Ook geniet je van een meergangendiner compleet met wit tafellaken en stoffen servetten en drinkt de meest exclusieve wijnen uit de Emirates collectie. Aanrader!

Tekst: Emma Berkhout | Beeld: Joali Maldives

Laatste nieuws