Dit zijn de Moederdag cadeautips van hoofdredacteur Hilde

Leuk ter inspiratie!

Top view of male and female hands holding gift box with ribbon on wooden background. Present for birthday, valentine day, Christmas, New Year. Congratulations background copy space.

Het kan elk jaar weer lastig zijn om een origineel moederdagcadeau te bedenken. Je wilt niet met lege handen aankomen, maar wilt ook niet met weer een bos bloemen voor de deur staan. Herkenbaar? Ter inspiratie deelt hoofdredacteur Hilde een paar fijne Moederdag cadeautips.

Brunch

Vaste prik elke moederdag: brunchen met het hele gezin. Elk jaar op een andere plek en dit jaar gaan we naar de wintertuin in het Krasnapolski. Die organiseren een paar keer per jaar een bijzondere brunch (o.a. met Pasen, moederdag, De start van de zomer en kerst) met allerlei heerlijkheden. Ik blijf het bijzonder vinden om in eigen stad naar dit soort mooie locaties te gaan. Reserveren kan via rsv.krasnapolsky@anantara-hotels.com. Of kijk op de site voor andere data anantara.com.

Bloemen

Een moederdag is natuurlijk helemaal compleet met een mooie bos bloemen. Bloomon heeft fantastische bossen, maar komt deze moederdag ook met een vaas speciaal ontworpen door Romy Boomsma. Met een kleurrijk, beschilderd patroon fleurt dit je huis dubbel op!

Nagellak

Het is traditie bij ons dat Mimi op moederdag ook een cadeau krijgt. Dit jaar staat nagellak hoog op haar lijstje en deze Mini Manicure sets van Pink Gellac zijn toch enig! Ik ben vooral fan van de Pinky Promise kleur. En fijn, want je hebt hiervoor geen lamp nodig en peelt de nagellak er makkelijk vanaf zonder de nagel te beschadigen. De set bevat een Gel Polish, Peel Off nagellak, een grote en kleine vingerspreider en twee vijlen.

€29

Duurzaam merk

Nog een tip voor de kleintjes: het merk Little Boomerang dat van oude overhemden kinderkleding maakt. Allemaal in fijne kleurtjes. En mocht de juiste maat er niet bijzitten, dan hebben ze ook hele fijne accessoires.

Voor de kamer

En dan een laatste tip, waar ik als moeder ook heel blij van wordt: de samenwerking tussen MrStarsky en kunstenares Joëlle Wehkamp. De collectie bestaat uit gepersonaliseerde Letter Posters in vrolijke kleuren prints. We like. mrstarsky.com

Moment voor mezelf

Tijd voor mezelf vind ik door een rondje te rennen. Dit jaar trakteer ik mezelf op nieuwe hardloopschoenen van hoka.com. Een speciale editie, want ze hebben een collab met een van mijn favoriete winkels Free People! Alleen van de kleur word ik al vrolijk, dus dit worden hele fijne rondjes rennen!

Droomjurk

Wat ik aandoe naar de brunch? Een jurk natuurlijk. Dit jaar staat deze van Sezane op mijn wishlist. Ik moet me elke week inhouden om niet hun hele collectie in mijn mandje te stoppen, maar ik denk dat ik voor dit camelkleurige exemplaar (€260) met ecru borduursel toch overstag ga. Prachtig met simpele sandaaltjes en een rieten mand.

Wil je je moeder deze Moederdag echt in de watten leggen? Geef haar dan een veelzijdige One4all Cadeaukaart, waarmee ze zelf kan kiezen hoe ze zichzelf wil verwennen. Met toegang tot meer dan 6.000 winkels en webshops, is het het perfecte cadeau voor de moeder die alles al heeft. Eén cadeaukaart, duizenden keuzes: niet alleen leuk om te geven, maar ook om te krijgen. Te besteden bij meer dan 100 (!) verschillende merken zoals Rituals, Dille & Kamille, The Harbour Club en Lush. Met One4all geef je niet alleen een fysiek cadeau, je kunt haar ook een onvergetelijke herinnering geven.

Hoewel je moeder het vast heel leuk vindt om een presentje te krijgen, vindt ze het waarschijnlijk al leuk als je alleen even langskomt voor de koffie of een kop thee. Of maak er meteen een gezellige high tea van door diverse hapjes mee te nemen. Fijne moederdag!

Beeld: Adobe Stock