Deze Europese bestemmingen zijn perfect om te winkelen

Staan deze bestemmingen al op je travel list?

Of je nu met vriendinnen een week weggaat of met je partner een spontane citytrip plant: het blijft leuk om door onontdekte winkelstraatjes te slenteren. Om je op weg te helpen, hebben we de beste Europese steden verzameld waar je gegarandeerd slaagt!

Shopping trip

Voor veel modeliefhebbers is het upgraden van je garderobe in een nieuwe stad de ultieme getaway. Maar welke Europese steden kun je het beste bezoeken om te shoppen? In een nieuw onderzoek onthult online reisbureau weloveholidays in welke steden modeliefhebbers hun hart op kunnen halen.

Om de lijst te kunnen samenstellen, heeft het reisbureau meer dan 50 Europese steden vergeleken in categorieën zoals het aantal designer winkels en winkels voor vintage kleding en modeaccessoires. Daarnaast hebben ze de gemiddelde prijs van een basic item van een keten zoals Zara of H&M berekend.

Top 3

Madrid is de absolute winnaar en blijkt met een ruime keuze aan vintage-, designer- en accessoirewinkels hét walhalla voor modeliefhebbers. Daarnaast hebben ze gemiddeld de meest betaalbare prijzen in vergelijking met andere Europese steden. Win-win, nietwaar?

De Britse hoofdstad Londen eindigt op een mooie tweede plek, en dat is niet zonder reden. Voor degenen die de voorkeur geven aan tweedehands items, is Londen de place to be. Met maar liefst 111 vintage winkels kun je hier meer dan genoeg preloved items scoren.

Onze eigen hoofdstad – die we voortaan gewoon modehoofdstad durven te noemen – heeft ook een mooi plekje in de ranking gekregen. Met een derde plek, blijkt Amsterdam een pareltje te zijn op het gebied van winkelen. Dus: zin om je garderobe te verrijken, maar geen tijd om de grens over te gaan? Dan weet je waar je moet zijn!

Heb jij de top 3 modesteden al bezocht? Lucky you! Hieronder vind je de complete top 10. Zo kun je gestaag het lijstje afwerken…

Top 10 shopsteden

Extra bagage

Bij een shopsessie in het buitenland is het altijd handig om goed voorbereid op pad te gaan. Zo kun je beter met een halfvolle koffer reizen, zodat je nog genoeg plek hebt voor nieuwe pareltjes. Daarnaast kun je een hoop ruimte besparen door goed na te denken wat je meeneemt in je toilettas. En onthoud: sommige dingen kun je ook op locatie kopen!

Bron: Weloveholidays Marie Claire, | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws