De quilted jacket is de tussenjas van 2021

Het is het seizoen van de tussenjas: nog te warm voor een dikke mantel, maar te fris voor een luchtig zomerjack. Gelukkig houdt de mode er rekening mee. Naast de leren jas zien we nu veel fijne quilted jackets, die ons voorlopig heerlijk warm houden.

De terugkeer van de quilted jacket

Aan het einde van de jaren nul was de quilted jas een dikke hit. Of we de jas in het decennium daarna volledig vaarwel hebben gekust? Blijkbaar niet.

Grote namen zijn nooit gestopt met het ontwerpen van quilted jackets. We zagen ze dan ook elk jaar terug, al dan niet met mondjesmaat. Dit seizoen lijkt de jas daarentegen aan populariteit te winnen. Niet zo’n gek vooruitzicht als je het ons vraagt. De zacht gevoerde coating van de jas is comfy en houdt je warm tijdens de Nederlandse regenachtige herfst. En het ziet er nog eens mooi uit ook. Nog niet helemaal overtuigd? Doe dan inspiratie op met de volgende looks.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jess (@_jessicaskye)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ashley Dainty (@ashley.dainty)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Collette Dinnigan (@collettedinnigan)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @carrieandthe_city

Kleur

De quilted jassen zien we vaak terug in de kleur zwart, maar als je de trend du moment op het gebied van deze jas echt wilt opvolgen, zit je met een lichtgroene jas goed. Of specifieker: met het quilted exemplaar van The Frankie Shop. We spotten de jas in ieder geval al op de feed van menig stijlicoon.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws